Prljavi Jose: Izbor iz bogate kolekcije Mourinhovih ispada tijekom tri godine u Realu

Screenshot: Youtube

ZABIO je prst u oko, navijače zvao da mu zvižde, igračima naređivao kartone, novinare zvao govnima...

Special One? U tri godine u Realu, neusporedivo više po skandaloznom ponašanju, nego po trofejima i uspjesima.

Podsjećamo na najveće Mourinhove ispade i skandale tijekom tri godine koje je proveo u Madridu:

Odjeb je lansiran: Prvo isključenje

Mourinho je prvi crveni karton u Španjolskoj dobio na utakmici kupa protiv Murcie, nakon što je sucu Paradas Romeru rekao da "odjebe". Isti arbitar ga je isključio ove sezone protiv Villarreala.

Kalendarska zavjera protiv Reala

Neprestano se žalio kako Real ima manje vremena za odmor između utakmica od Barcelone. "Raspored rade ljudi koji nam se smiju", poručio bi dramatičnim tonom. Novinare koji se ne slažu s njegovim "istinama" o kalendaru, zvao je "licemjerima".

Zabrana pristupa Valdanu


Jorge Valdano, legendarni igrač Reala iz 80-ih, klupska ikona i bivši sportski direktor, koji je morao otići zbog sukoba s Mourinhom, putovao je s moomčadi na gostovanje u Sevillu. Međutim, Mourinho mu je zabranio pristip avionu, ulaz u svlačionicu i kontakt s članovima momčadi.

Ni manje ni više, nego čak 13 grešaka Closa Gomeza na Realovu štetu

Nakon utakmice protiv Seville, koju je Real dobio 1:0, nabrojao je čak 13 velikih grešaka koje je sudac napravio na štetu Reala.

Klubovi koji puštaju Barceloni

Nakon što je trener Sporting Gijona, Manuel Preciado, u studenom 2010. kod Barcelone odmarao igrače iz početne postave i izgubio 0:1, Mourinho je zagrmio: "Postoje momčadi koje puštaju Barceloni. Tako nešto u Engleskoj je kažnjivo!" Preciado mu je odgovorio da je gad, a pola godine kasnije također sa skromnim Sportingom, nanio Mourinhu prvi domaći poraz u prvenstvenoj utakmici nakon devet godina.

Farsa sa žutim kartonima u Amsterdamu

Cijeli svijet gledao je kako Mourinho 2011. naređuje svojim ključnim igračima, Xabiju Alonsu i Sergiju Ramosu, da na utakmici skupine Lige prvaka kod Ajaxa (Dinamo je također bio s njima u grupi), namjerno dobiju žute kartone, kako bi suspenziju odradili u posljednjoj utakmici skupine i ne bi ih prenijeli u nokaut-fazu. Uefa je Real zbog toga kaznila s 120 tisuća eura, Mourinho je dobio 40 tisuća i utakmicu suspenzije, igrači koji su požutjeli po 20. "Časnici za vezu", koji su prenijeli Mourinhove naredbe, golmani Casillas i Dudel, po 10, odnosno 5 tisuća eura kazne.

"Zašto, zašto?!"

Poslije ispadanja u Ligi prvaka od Barcelone: "Zašto, zašto?! Ovrebo, Stark, Bussaca, Frisk, De Bleeckere.. je li to zbog toga što Barcelona reklamira Unicef? Pep osvaja Ligu prvaka načinom na koji bi mene bio stid."

Vrijeđanje Pellegrinija

Prije utakmice s Malagom, omalovažio je trenera suparnika, Manuela Pellegrinija, kojeg je naslijedio u Realu: "Nemam ja što s njim pričati i sigurno ga neću naslijediti u Malagi. Ja sam velikan u Engleskoj i Italiji."

"Real je pun kukavica", reče i potpiše predaju u prvenstvu

U listopadu je u intervjuu za klupsku televiziju, održao lekciju onima iz Reala koji tvrde da je prvenstvo gotovo: "Bila bi mi čast umrijeti na terenu, boreći se do zadnjeg trena za naslov. U Realu i oko njega osjećam dosta kukavičluka." Mjesec i pol kasnije, prije Nove godine, Mourinho im se pridružio: "Nemgouće je obraniti naslov".

"Nemam momčad" izjavio je nakon uvodnih poraza. I više je nije ni imao

Real je senzacionalno izgubio od Getafea i Seville na početku prvenstva, a Mourinho je to komentirao: "Nemam momčad". Jasno je kako nakon toga nije mogao računati na bespogovornu lojalnosti poslušnost u svlačionici.

"Ja sam vrhunski trener, a ti si govno od novinara"

Nakon što je otkrio zavjeru novinara Antona Meane s Radio Marce, poručio mu je na presici: "Ja sam vrhunski trener, a ti si govno od novinara".

Rat s navijačima

Na početku druge sezone u Realu, kritizirao je hladnu atmosferu na Santiago Bernabeu, zbog čega je od publike dobio zvižduke. Upitan za komentar, odgovorio je: "Ne slušam Madriđane".

Casillasa kaznio jer se mirio s Xavijem i Puyolom

Nakon što je utakmica Superkupa protiv Barcelone ostala upamćena po kaotičnim scenama, kapetan Casillas nazvao je kolege i prijatelje iz reprezentacije Xavija i Puyola, kako bi smirili tenzije. Mourinho se svom golmanu za ovaka potez "zahvalio" tako što ga je poslao na klupu za meč protiv Galatasaraya, kojim je otvarao sezonu.

Prstom u Vilanovino oko

Mourinhovu sramotu na spomenutoj, visoko zapaljivoj utakmici Superkupa u Barceloni, nakon koje su domaćini osvojili trofej pobjedom 3:2, u izravnom prijenosu vidjelo je pola milijarde ljudi. Malo prije kraja meča, Marcelo je grubo faulirao Cesca, na što je nastala gužbva i naguravanje u kojoj su sudjelovali svi igrači i klupe obje momčadi. Usred kaosa, Mourinho je mučki prišao iza leđa tadašnjem pomoćnom treneru Barcelone i zabio mu prst u oko. Odbio se ispričati žrtvi svog napada, učinio je to samo "navijačima Reala". Zbog toga je barem nakratko dobio simpatije navijača, koji su ga na spomenutoj utakmici protiv Galatasaraya, dočekali transparentom "Mourinho, tvoj prst nam pokazuje put".

Čekao suca na parkingu Nou Campa i lovio fotoreportera


Real je polufinale Kupa na svom terenu od Barcelone izgubio 1:2, a uzvrat na Nou Campu završio je 2:2. Mourinho je istaknuo kako im sudac Teixeira Vitienes nije dosudio barem tri penala, zbog igranja rukom Busquetsa, Abidala i Puyola, kao i da je Ramosa isključio prestrogo, dok je isto propustio napraviti Messiju. "Ne pričam u sucima, ali igrači u svlačionici kažu mi kako je ovdje nemoguće pobijediti." rekao je poslije utakmice i otišao na parking čekati suca, kojem je rekao: "Šta je glumac, sad ćeš pušiti cigaru i smijati nam se ?!", nakon čega se dao u potjeru za fotoreporterom koji ga je pokušao snimiti.

"Barcelona je najbolja momčad u posljednjih 30 godina", ali je tri godine ranije rekao "Barca je pročitana i gotova"!

Mourinho je prije tri tjedna aktualnu momčad Barcelone nazvao najboljom nogometnom ekipom u posljednjih 30 godina. Međutim, tri godine ranije, praktični identičnu Barcu, nazvao je "pročitanom i zastarjelom, dok ja nudim update".

Cijeli Real ide na Uefinu gala večeru, Mourinho ide na sinov trening

Predsjednik Perez, kapetan Casillas, najbolji igrač Ronaldo, te Ramos, Xabi Alonso i Marcelo otišli su na Uefinu gala večer u Zurichu povodom dodjele Zlatne lopte. Mourinho je dakako bio pozvan, ali je rekao: "Imam posla, čeka me važna utakmica i zato ne idem". Istog popodneva gledao je trening sinove nogometne momčadi.

"Dođite i zviždite mi"

Nakon što su mu navijači zviždali na kup utakmici protiv Alcoyana, madridski derbi koji je uslijedio 1. prosinca prošle godine, Mourinho je iskoristio za sljedeći poziv: "Sve koji mi žele zviždati, obavještavam da ću biti sam na terenu u 21:20." Naravno, dobio je ovacije.

Casillasova agonija: Nakon što je Adan primio tri gola, rekao kako je "bolji nego Iker"

Ključna Mourinhova greška bila je kada je krenuo omalovažavati Realovu svetinju, kapetana i nezamjenjivog golmana, Ikera Casillasa, pretpostavljajući mu vječnu rezervu Antonia Adana ("Bolji je od Ikera", rekao je Mourinho nakon što je ovaj od Malage primio tri komada) i veterana Diega Lopeza, koji je došao kao Sevillina rezerva.

Omalovažio Pepea, jer je ovaj podržao Ikera

Naravno da takav odnos prema vođi momčadi nije naišao na simpatije ostalih igrača, pa mu je Pepe rekao kako treba pokazati više poštovanja prema Casillasu. Mourinho mu je na to odrezao: "Pepe je frustruran jer ga je u borbi za mjesto u momčadi pregazio Varane, koji je 19-godišnji dječak."

Nije ispoštovao Kralja

Španjolska je parlamentarna monarhija, a kralj formalni državni poglavar, kojem se red pokloniti, posebno ako igrate u finalu Kupa kralja. Nakon što je poražen od gradskog rivala, Mourinho je odbio primiti medalju za "vicepobjedenika" Kupa, a u Realu su gledali u pod na kraljevo pitanje "A zašto vam Mourinho nije došao?"

Pročitajte više