Prosinečki smijenio Granta: Odlazi iz Partizana usprkos tituli - "ubio" ga pritisak zbog tri poraza od Zvezde!



AVRAM GRANT je izdržao engleski tabloidni pakao nakon optužbi da je uhvaćen u tajlandskom "salonu za masažu", a što se tiče engleskih postignuća na terenu, Chelsea je doveo do finala Lige prvaka i drugog mjesta Premiershipa, Portsmouth do finala FA Kupa, ali nije mogao izdržati lavinu prigovora u Beogradu, nakon što je u samo četiri mjeseca na klupi Partizana izgubio čak tri utakmice od najvećih rivala - Crvene zvezde, koju vodi Robert Prosinečki.

Tri poraza zaredom od Zvezde važnija od pete uzastopne titule

Iako je Partizan nekoliko kola prije kraja osigurao petu uzastopnu titulu, navijači i javnost razapeli su skupo plaćenog trenera zato što je od Zvezde izgubio obje utakmice polufinala Kupa, kao i prvenstvenu utakmicu na domaćem terenu. Doista neoprostivo kada je u pitanju takav rivalitet.

Nije imao pojma gdje dolazi: Među zaraćene navijače koji obožavaju njegovog prethodnika


Međutim, Granta je osim nezadovoljstva navijača, od Partizana udaljilo i neprijateljstvo među navijačima, podijeljenima u dvije zaraćene skupine, o čemu, kako kaže, nije ništa znao kada je dolazio u klub. Također nije znao ni da navijači toliko vole bivšeg trenera Stanojevića, koji je smijenjen upravo prije njegovog dolaska, što mu također nije pomoglo u borbi za njihovu naklonost.

Engleska rivalstva ne mogu se usporediti s beogradskim

Večernje novosti ističu da je ispunio glavni - osvajanje titule, ali je već poslije polufinala Kupa Grant mogao shvatiti "ogromnu specifičnu težinu najvažnije utakmice srpskog nogometa." "Grant je iskusan trener koji je prošao mnoga slična rivalstva u Izraelu i Engleskoj. Ipak, nikako nije mogao prihvatiti tolike zamjerke za poraze od Zvezde. Jednom prilikom je rekao da mu se čini da bi mu da je pobijedio u Kupu rekli: O.K., to je normalno, važnije je prvenstvo. Ili da je dobio nedavno u prvenstvu, svi bi pitali zašto nije u Kupu, jer se tu odlučivao finalist."

Povratak u Englesku, kandidati bivši prvoligaši Blackburn i Bolton

Dakle, pritisak koji se stvorio oko utakmica sa Zvezdom, naveo ga je da sa svojim zastupnikom, jednim od najpoznatijih svjetskih menadžera, "superagentom" Pini Zahavijem, razgovara o novoj sredini. Engleski novinari svrstavaju ga među favorite za preuzimanje Boltona i Blackburna, koji su upravo iz Premiershipa ispali u Championship. "Avram će iskoristiti klauzulu iz zimus sastavljenog ugovora, na osnovu koje do 15. svibnja može odlučiti hoće li i naredne sezone voditi Partizan. Moj klijent želi otići i o tome ćemo obavijestiti čelnike srpskog kluba" kaže Zahavi.

Pročitajte više