Prosvjed navijača narušio idilu, Gojanović poručio: "Nismo mogli zaustaviti Zanoškog"

Foto: Cropix

NA utakmici protiv Innsbrucka, prvi put otkako je zaživio projekt "Medvjedi u EBEL-u", na tribinama Ledene dvorane Doma sportova Medveščaka nije vladala idila.

> Ledena tišina - Medveščak pobijedio, navijači poručili: "Ovo je Zagreb, a ne Las Vegas!"

Bilo je problema i ranije, kada su Zagrepčani s tribina branili interese kluba žestokim protestima protiv sumnjivih odluka austrijskih sudaca. No, ovaj put navijači su s tribina slali poruke vlastitom klubu, treneru i igračima. Prvih deset minuta u dvorani je vladala samo tišina.

Povod je bio odlazak iznenadni odlazak Toma Zanoškog, navodno zbog sukoba s trenerom Martyjem Raymondom, te je potpisao za KAC iz Klagenfurta. Navijači su transparentima poručili: "Tom, vrati se", a Raymondu su poručili da može pokupiti stvari.

"Nismo mogli zaustaviti Toma. Ne bih ga žalio jer je u najboljem klubu u Austriji. I ovo je dio sporta, nemam ništa protiv da se i ubuduće šalju poruke, ako u navijači nezadovoljni. Mi smo kao klub stali iza te odluke, bolno je, ali tako je", rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović za Novu TV.

"Mislim da je to u redu. Ovo je demokratska zemlja i možete reći što imate. Ne vidim u tome nikakv problem. Cijenim navijače, ali trenerski posao je takav", rekao je trener Marty Raymond.

Navijači su protestom zatražili i više domaćih igrača te da se više pozornosti usmjeri razvoju hrvatskog hokeja i reprezentacije, koja još nije profitirala od Medveščakove priče.

Pročitajte više