Rasplet ipak na Old Traffordu: Mourinhov stroj razbio zube na sjajnom Manchesteru

Foto: AFP

U SJAJNOM dvoboju s pregršt prilika Real i Manchester remizirali su na Santiago Bernabeu s 1:1. Gol za Madriđane zabio je Cristiano Ronaldo, dok je autor vrlo važnog pogotka za gostujuću momčad bio Danny Welbeck. Iako su ga španjolski mediji danima najavljivali umjesto nedovoljno spremnog Xabi Alonsa, Luka Modrić počeo je susret na klupi, dok je pomenuti Španjolac ipak zaigrao u sredini terena Mourinhove momčadi.  Luka je dobio priliku u posljednjih petnaestak minuta, istaknuvši se tek s nekoliko kvalitetnih dubinskih proigravanja.

Vratnica na startu spasila Vragove, Welbeck zabio vrlo važan gol

No vratimo se događanjima u Madridu, gdje je Real od samog početka krenuo s uraganskim napadima. Tako je u petoj minuti nakon duge akcije Coentrao pucao s dvadesetak metara iskosa, de Gea se ispružio koliko je dug i širok, međutim lopta je završila na stativi. Sljedećih petnaestak minuta strasti su se na travnjaku primirile, a onda su gosti iz Manchestera poveli. Nakon ubačaja iz kornera s lijeve strane, slabo je u sredini reagirao Ramos, Welbeck je lijepo skočio i glavom matirao Lopeza na golu Madriđana.

Ronaldo bljesnuo za spas Mourinha

Sedam minuta kasnije Cristiano Ronalda najavio je povratak domaće momčadi. Pucao je iz slobodnjaka s 25 metara, lopta mu se odbila natrag, a drugi put udarac završava tik pokraj vratnice. Četiri minute kasnije Madriđani su izjednačili. S lijeve strane zavrnuo je Di Maria, Ronaldo je u sredini nadvisio Evru i glavom poslao loptu u gol za veliko oduševljenje tribina. Do kraja poluvremena zabilježili smo još po dvije prilike na obje strane. U 33. minuti Van Persie je ubacio s lijeva, a Welbeck skrenuo loptu pred golom, na sreću po Špajnjolce samo pokraj stative.

Briljirao mladi španjolski vratar De Gea

Samo minutu kasnije Rooney je pucao s petnaestak metara, tik uz vratnicu. Real je uzvratio u 39. minuti. Oezil je primio dugu loptu Xabija Alonsa, pucao je s desetak metara iskosa, ali spreman je bio španjolski vratar na gol Uniteda. Na koncu, u sudačkoj nadoknadi prvog dijela opet je Coentrao ubacio s lijeva, a Ronaldo je glavom tukao zamalo pored gola. Kako su završili prvo poluvrijeme u istom ritmu su igrači Reala nastavili i u drugom. Već na startu Ronaldo je okušao udarac izvan kaznenog prostora, a De Gea kratko odbio loptu. U 53. minuti pucao je i Di Maria s nekih dvadesetak metara, no i njegov udarac zamalo nije precizan.

Greda van Persieja u finišu susreta

U 61. minuti mogli su domaći igrači sasvim preokrenuti rezultat. S desne je zavrnuo Khedira, na drugoj stativi u padu je pucao Coentrao, a sjajnim refleksom nogom spasio je to De Gea. Pritisak se nastavio, a sedam minuta kasnije s desne je prizemno ubacio Higuain, a ispred Ronalda u posljednji trenutak Rio Ferdinand izbacio je u korner. Kako se utakmica bližila kraju igrači Reala sve su se više otvarali, a puno je prostora ostajalo za Robina van Persieja. Tako je u 70. minuti Robin van Persie sam izašao iskosa na Lopeza, dobro pucao, ali je španjolski vratar uz pomoć grede spasio svoj gol.

2000. i 2003. Real je prolaz protiv Manchestera osigurao na Old Traffordu

U nastavku akcije van Persie je ostao sam na deset metara, pucao, a s gol crte Alonso je izbio loptu. U posljednjih petnaestak minuta dvoboja zabilježili smo još dvije dobre prilike. U 85. minuti pucao je Ronaldo iz slobodnog udarca s tridesetak metara, de Gea se nije ni pomakao, a lopta završila desetak centimetara poviše grede. U samom finišu dvoboja nakon lijepe dubinske lopte iskosa lijevo s desetak metara tukao je iz poluvoleja van Persie, jedva je to Lopez odbio u korner. Bilo je kao što smo i najavljivali, kao što je povijest govorila. Sve će se rješavati na Old Traffordu, kao i 2000., odnosno 2003. godine. Sreća je tada bila na strani Reala, oba puta prošao je u polufinale.

Real Madrid - Manchester United   1:1 

Sastavi:

Real Madrid: Diego López, Varane, Ramos, Coentrão, Arbeloa, Khedira, Özil, Alonso, Di María, Ronaldo, Benzema

Manchester United: De Gea, Rafael, Evra, Jones, Ferdinand, Evans, Carrick, Kagawa, Rooney, Welbeck, Van Persie

Pročitajte više