Real poražen u Istanbulu: Ronaldo dvostruki strijelac, Drogba zabio petom!

Foto: AFP

GALATASARAY i Real Madrid odigrali su u Istanbulu uzbudljivu utakmicu, kojoj je ipak nedostajalo natjecateljskog naboja. Turci su slavili 3:2, no Španjolci su prošli u polufinale Lige prvaka zbog 3:0 pobjede u prvom susretu.

Nogometno ludilo vladalo je Istanbulom posljednjih dana. Poraz od 3:0 u Madridu nije umanjio euforiju uoči dolaska Reala, a ispunjene tribine priredile su paklenu atmosferu kako bi pomogle klubu i boje za koje dišu. Kada je Ronaldo zatresao mrežu u 7. minuti, tribine nisu utihnule, Turci su se zainatili i u nastavku došli do preokreta i pobjede, no samo za utjehu.

Fatih Terim vratio je Galatasaray među europsku elitu, ali ispali su od kompletnije momčadi. Jose Mourinho znao je nakon pobjede da je polufinale još daleko, a pogled na imena u dresu domaćih svakome bi ulio strah u kosti. Portugalac je i sam vodio trojicu, Altintopa u Realu, Sneijdera u Interu, a Drogbu u Chelseaju.

Mourinho je izveo najjači sastav, s Lukom Modrićem i Khedirom na zadnjem veznom, a Higuainom ispred Ronalda, Ozila i Di Marije. U obrani je nedostajao Ramos, a panika je zavladala nakon izlaska Essiena već nakon pola sata igre.

Mourinha slomili bivši igrači i Terimovi aduti s klupe

Već u 3. minuti zaprijetio je Real preko Higuaina i Di Marije, ali lopta je otišla pored praznog gola domaćih. Cristiano Ronaldo unio je mir u redove Reala golom u 7. minuti. Real je izveo korner, Khedira ubacio pred gol, a Ronaldo iz blizine zakucao u mrežu za 1:0. Svi snovi prepune Turk Telekom Arene potonule su, ali atmosfera nije splasnula iako je Terimova momčad sada trebala pet golova za prolaz.
 


Tek pred kraj prvog dijela Sneijder je prvi put ozbiljnije zaprijetio golu Reala, ali Lopez je obranio. Probudili su se domaći, ali pauza ih je zaustavila.

U nastavku je Lopeza udarcem s 20 metara upozorio Inan, a u 57. minuti Sneijder je dodao Eboueu koji je s ruba šesnaesterca snažnim udarcem pogodio rašlje za izjednačenje.

Uslijedila je velika prilika Ronalda, koji sa dva metra nije uspio zabiti pored Muslere, a onda se Sneijder našao u sjajnoj prilici usamljen na 10 metara od gola, ali asistenciju Ebouea poslao je pored gola.

Terim je uveo svježe igrače s klupe Sabrija i Amrabata koji su u dvije minute namjestili dva gola za preokret. U 71. je Sabri asistirao Sneijderu koji je niskim udarcem iz daljine pogodio za 2:1, a onda je Amrabat nabacio Drogbi koji je sa 5,6 metara petom pogodio za 3:1!

Ronaldo s 11 golova najbolji strijelac Lige prvaka

Real je stao, zvižduci s tribina bili su nepodnošljivi, a Modrić je uspio Ronalda gurnuti u još jednu veliku priliku koju je obranio Muslera. Hrvatski je veznjak igrao na zadnjem veznom cijelu utakmicu pa je veći dio susreta bio orijentiran na obranu i nije sudjelovao u napadačkim akcijama, ali preuzeo je inicijativu kada je Real pao nakon dva primljena gola. Ludilo se na terenu nastavilo do samog kraja.


U 81. minuti Drogba je zabio četvrti gol, a stadion eksplodirao. No, sudac ga je poništio zbog zaleđa, a Galatasarayju i dalje nedostajala dva gola za prolaz. U sudačkoj nadoknadi isključen je Arbeloa, ali s igračem manje Real je došao do počasnog gola. Ronaldo je zabio za 3:2 svoj 11. gol u Ligi prvaka ove sezone. Nakon ispadanja Yilmaza, Messi mu je sa osam golova jedini konkurent.
 

Galatasaray - Real Madrid 3:2

Galatasaray: Muslera - Eboue, Zan, Kaya, Riera - Melo, Altintop, Sneijder, Inan - Drogba, Bulut

Real Madrid: Lopez - Coentrao, Pepe, Varane, Essien - Modrić, Khedira - Ronaldo, Özil, Di Maria - Higuain

Pročitajte više