Real traži prvu pobjedu na njemačkom tlu od 2000.: "Ronaldo je posebno motiviran"

Foto: Guliver Images/Getty Images

CARLO ANCELOTTI proživljava najljepše dane na klupi Reala. Zahvaljujući kiksevima Barcelone i madridskog Atletica, Real je ostao sam na vrhu Primere, a da stvari budu bolje kraljevski klub ne zna za poraz već 27 utakmica! Točnije, Real nije izgubio od 26. listopada prošle godine, kada ih je Barcelona svladala s 2:1.

Pred madridskim klubom danas je novi izazov u Ligi prvaka. U prvoj utakmici osmine finala Luka Modrić i društvo gostuju u Gelsenkirchenu kod Schalkea. Ono što ne ide na ruku Ancelottiju jest podatak da je Real u posljednjih 25 utakmica na gostovanju kod neke njemačke ekipe slavio samo jednom! Bilo je to 2000. godine kada su Roberto Carlos i Guti srušili Bayer (2:3).

"Predviđam tešku utakmicu. Schalke će sasvim sigurno krenuti u napad od prve minute, jer očekuju pobjedu na domaćem terenu. Svi smo dobro upoznati s njihovim kvalitetama. Oni su organizirana momčad, imaju čvrstu obranu i riječ je o ekipi koja je sastavljena od iskusnih veterana i mladih, talentiranih igrača. Izdvojio bih, recimo, Maxa Meyera, Juliana Draxlera, Klaasa-Jana Huntelaara...", rekao je Ancelotti.


"Mislim da ne moram posebno napominjati svojim igračima kako je Schalke opasna ekipa, koja želi pobijediti u svakoj utakmici. U ovom trenutku, obje ekipe su u odličnoj formi, ali mi želimo nastaviti niz bez poraza. Osim toga, Ronaldo je posebno motiviran jer ga dugo nije bilo, a od njega očekujem da večeras bude u pravoj formi", poručio je trener Reala.

Keller: Real je druga najbolja momčad na svijetu, ali Borussija nam je pokazala put

S druge strane, trener Schalkea Jens Keller vodi se primjerom Borussije Dortmund, koja je prošle godine u polufinalu Lige prvaka šokirala Real. Robert Lewandowski tada je zabio četiri pogotka gostima iz Madrida, a Keller se nada da će njegova momčad ponoviti sličan uspjeh.

"Real je druga najbolja momčad na svijetu u ovom trenutku. Imaju nevjerojatne igrače, popunjeni su na svim pozicijama. Oni su drugi svijet za sve nas, ako gledamo po pitanju financija. Međutim, Borussia je prošle sezone dokazala da se ipak može. Mi smo u dobroj formi, obrana nam je na visokom nivou i naš je cilj da ne primimo pogodak", poručio je Keller.

Podsjećamo, utakmica je na rasporedu večeras od 20:45.

Pročitajte više