Realu presudio Bayernov Španjolac: Gomezov gol zaliha za Madrid!

DVOBOJ ovakvih velikana nije ni mogao proći u nižoj brzini od pete - i Bayern i Real od prve su sekunde krenuli otvorenog garda i ponudili spektakularan obračun, a Bavarci su slavili 2:1 i s golom viška će putovati na uzvrat u Madrid (srijeda, 25.04.).

> Bosonogi Cristiano: Ronaldu ukrali kopačke u Munchenu

Pilio je naopako Jose Mourinho uoči prvog dijela polufinalnog okršaja, govoreći kako je logično da je Real protiv Bayerna autsajder, s obzirom na prethodne susrete. Po njegovoj reakciji nakon susreta vidjelo se da je Real stigao u Munchen upisati prvu pobjedu, ali Bayern je odigrao fantastično, i na krilima svojih krila zasluženo stigao do gola prednosti za revanš. Počelo je atomski, bez ikakvih kalkulacija s jedne i druge strane, a već u trećoj minuti Lahm i Gomez otkrili su recept obrani gostiju (Lahm se odlično ubacivao i centrirao, a Gomez je redovito bivao najviši u skoku) kojeg će primjenjivati na desetke puta. Osim toga, zaredalo se u prvih desetak minuta s kornerima, a onda su u unutar 60 sekundi dogodile se dvije sporne situacije, u kojima je Real lišo prošao.

Allianz Arena ludovala zbog Webbovih odluka, a proključala nakon Riberyjeva gola

U 14. je Coentrao na centru oštro startao na Robbena, a Webb nije htio pokazati žuti karton, što je izazvalo velike prosvjede Nijemaca. Ipak, ni približno velike poput onih koji će uslijediti u idućoj akciji - Ribery je dobio odličnu loptu u prostor, riješio se Ramosa koji ga rukama zaustavlja u naletu prema golu. Allianz Arena je "eksplodirala" od zvižduka, a dojam je da Webb ne bi pogriješio da je pokazao na bijelu točku.

Dvije minute kasnije zasluženo je Bayern poveo. Korner Schweinsteigera u srce šesnaesterca, Ramos je ramenom nehotice spustio idealnu povratnu loptu za Riberyja koji s 10-ak metara buši Casillasa, a na semaforu je zasvijetlilo 1:0.

Real je nakon ovoga još više pojačao napade prema golu Bayerna, ali vrlo dobri Manuel Neuer i kronična neefikasnost bili su nepremostive prepreke za Španjolce, koji nikako nisu uspijevali zabiti. Uskoro je Webb počeo posezati za kartonima (nagrabusili su Badstuber i Robben), a u 40. minuti Bayern je bio najbliže povećanju vodstva. Gomez se odlično oslobodio svog čuvara i ljevicom zapucao, Casillas odbio u korner iz kojeg nije bilo opasnosti po vrata kapetana Kraljevskog kluba.

Real do izjednačenja uz nevjerojatnu sreću

Tijekom poluvremena nije bilo promjena, niti u nastavku se ovi giganti nisu štedjeli, ali nekako goropadniji je iz svlačionice izašao Real, koji je u 54. minuti uz dosta sreće izjednačio. Benzema je povukao kontru, dao loptu na lijevo za Ronalda čiji udarac Neuer odbija. Lopta dolazi do Benzeme koji odlazi udesno i vraća na drugu vratnicu gdje Ronaldo napucava Ozila i od noge turskog Nijemca lopta se odbija u gol!

Di Maria, Xabi Alonso, Coentrao, Lahm, Sergio Ramos - svi su oni platili danak sve zaoštrenijoj igri kako se bližio kraj utakmice. Bayern je povećavao pritisak, Ribery je jurio po lijevoj strani, a Robben je na desnoj često ostavljao prostor kapetanu Lahmu koji je milimetarskim centaršutevima pogađao Gomeza u 73. i 86. minuti. Njemački Španjolac prvo je pucao iznad gola, zatim ravno u Casillasa, ali sve je naplatio u 90. minuti, svojim 12. pogotkom u Ligi prvaka ove sezone.

Kombinacija Lahm - Gomez upalila na izdisaju utakmice

Sjajni Lahm elegantno se na desnom boku riješio Fabija Coentraa i uputio prizemnu loptu u peterac na koju Pepe kasni, ali stiže Gomez i matira nemoćnog Casillasa za veliku pobjedu Bavaraca.

Pročitajte više