"Repeša, igrači i vodstvo saveza - odradite ovo i otiđite. Vaša katastrofa nije slučajna"

Foto: Aleš Fevzer / CROPIX

PITALI smo vas kako ste proveli večer uz hrvatsku reprezentaciju koja je doživjela novi težak udarac na otvaranju Eurobasketa u Sloveniji. Poraz od Španjolaca nije iznenađenje, ali svakako to jest način na koji se dogodio. Evo kako ste vi to argumentirali:

>>> POSLJEDNJE INFORMACIJE S EUROBASKETA  PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI!

"Naš glavni razigravač Ukić ima šut 14-2, a broj asistencija NULA. Pametnome dosta. Ni jedne izrađene akcije. Katastrofe na pripremama nisu bile slučajne. Što se tamo radilo??? Dajte nam nekog stranca za trenera koji će ih spustiti na zemlju. Zvijezde bez pokrića."

Dubravko S, Danska

"Zamisli ti pametnjakovića. Sada bi svi natjerali naše košarkaše da skinu dresove i napuste prvenstvo radi sramotne izvedbe. Zašto? To je košarkaška reprezentacija iz države imena Hrvatska.

Ne vjerujem da su i ovako jadni, na nekoj ljestvici košarkaške kvalitete svih svjetskih država, lošiji od 40-tog mjesta. Kako oni dolaze iz državice Hrvatske koja je gospodarstveno na listi smještena u donjem razredu, iz slučajne državice koja je u svim ozbiljnim svjetskim financijskim i inim drugim analizama SMEĆE, mišljenja sam da oni i pored ovoga poraza zaslužuju poštivanje većine hrvatskih jebivjetara. Gotovo sve u ovoj državi, osim sporta, je u svjetskim razmjerima dno dna. Pa što onda što igraju za sebe? Nisu oni za to krivi. Od koga su ta djeca u državici HR mogla vidjeti da je pametno i dobro igrati za druge?" 

Željko Kapulica

"Izvor problema je u sustavu koji je uspostavio Franjo Tuđman. Posljedica su korupcija i posvemašnja destrukcija. Dolaskom Danka Radića na čelo HKS-a uspostavio se sustav čiji je jedini interes novac tj. kupoprodaja igrača. Sustav sam upoznao u športu preko HZS-a tj. hrvatskog zrakoplovnog saveza gdje je 2001. izbačeno 32 kluba da bi do danas isti ostali u statusu "pridružene članice", a da  resorno ministarstvo ne bi ništa učinilo ni po mojoj ni po drugim prijavama. Radić je uspostavio sustav glasačke mašine. Djeluje se na klubove preko sudačke organizacije pa se sudi kako njemu treba. Klubovi su ucjenjeni pa pristaju na takav odnos. Država se ne miješa jer su stranke na vlasti posljedica i izvor takvog sustava.

Iako se ministar Jovanović junačio i uveo tzv. športsku inspekciju sustav nije promijenjen. Posljedice za hrvatsku košarku su dramatične. Iako od 1991. smo u mlađim kategorijama imali najbolje rezultate u Europi, to se nije pretočilo u seniorima! Slučaj je htio da Perica Bukić i Zlatko Mateša djeluju da Ratko Rudić bude trener hrvatske reprezentacije u vaterpolu. Ratko Rudić je godinama spremao reprezentaciju. Hrvatska je pomela sve reprezentacije na olimpijadi. Ne mogu treneri poput Repeše u košarci, Goluže u rukometu. Bilića, Štimca u nogometu postići najbolji rezultat koji reprezentacija objektivno može postići"

Branko Iveša dipl.ing.el.

"Bio sam jučer u Celju da pogledam dobru utakmicu. Ako pobjeda Hrvatske nije moguća, nije problem, možemo izgubiti od Španjolaca dvadeset razlike,ali presudno je na koji način. Dobili smo ništa. Dvorana je bila puna hrvatskih navijača, a entuzijazam na parketu trajao je pet minuta. Španjolci su cijelu utakmicu igrali s pola snage. Čisti "hakl". Šut za tricu bio 2-17?!, Pa mi amaterčići po seoskim dvoranama nikad nismo šutirali tako loše. Katastrofa, nedostaje im voljni moment. Bojim se slijedećih utakmica!"

Jedan običan ljubitelj košarke B.C. iz C.

"U ovoj ekipi nema kemije, sve "velike zvijezde" koje više misle na svoju statistiku nego na rezultat na semaforu. Zajedno za 40 minuta ne znaju napraviti ni tri prave akcije.  Dvije tisuće naših ljudi došlo je gledati utakmicu i dati im podršku. A oni se ni jednom nisu bacili na parket za loptom. Još je najpožrtvovniji bio onaj Draper. Neka se svi skupa prekriju preko ušiju. Cijelo vodstvo HKS treba podnijeti ostavku, jer ovo što rade u zadnjih dvadesetak godina vodi totalnom uništenju hrvatske klupske i reprezentativne košarke!"

Pozdrav ljubiteljima košarke iz Zadra.

"Nevjerojatno je što ova gubitnička generacija čini Hrvatskoj godinama. Takav kukavičluk se rijetko viđa u bilo kojem sportu. Prije svakog natjecanja puniti glave navijačima kako idu na medalju je čista PODMUKLOST. Na terenu izgledaju kao babe, dišu na škrge u 7 minuti, fulaju 5 zicera, 5 lopti ne dobace ni do obruča... 10-ak dana prije EP-a Novosel govori Repeši kako se šuterski treninzi odrađuju od prvog dana priprema, ali Repeša je odlučio da će šutersku formu postići s dva popodnevna šuterska treninga u Crikvenici.

Repeša i igrači, odigrajte turnir i završite s reprezentacijom za sva vremena... jer ste deset godina jedna velika NULA. Izborite makar SP da od idućeg natjecanja gledamo mlade, drske i hrabre: Junakovića, Mavru, Hezonju, Katića, Mazalina, Šarića, Sobina, Arapovića, Žganeca i druge.

Slaven Berezovski

Pročitajte više