Repeša nakon preokreta za pamćenje: "Ovakve utakmice ljude dovode do ushićenja"

Foto: Hina

PREOKRET kakav je sinoć kreirala Cedevita u 4. kolu Eurokupa gotovo nikad se ne odigraju u korist hrvatskih momčadi. Nevjerojatnom igrom košarkaši Jasmina Repeše su u posljednjoj četvrtini utakmice sa Sassarijem napravili seriju 32:4, nadoknadili -20 i uzeli drugu pobjedu u skupini.

"Ovakve utakmice mogu okrenuti sezonu i jednostavno ljude dovode do ushićenja", rekao je nakon pobjede Repeša.

"Mislim da je najveći dobitak to što su ljudi otišli doma sretni. Večeras smo se protiv sjajnih protivnika mučili 30 minuta. To su sve sjajni šuteri i imali smo s njima problema, međutim, kad smo uhvatili defanzivni ritam i spustili postavu, počeli smo im stvarati probleme. Bolje smo rješavali situacije dva na dva i voda je krenula na naš mlin. Mislim da smo zasluženo dobili jer smo pokazali jedan karakter koji krasi ozbiljne ekipe, koje imaju ozbiljan pristup i koje se nisu predale na -20", dodao je.

Sjajni Nolan Smith: "Luda utakmica"

Treća četvrtina završena je sa 62:79 i neki od navijača napustili su dvoranu, a onda je Cedevita zaigrala čvrsto u obrani, nevjerojatan šut za tricu gostiju konačno je stao, a zabljesnuo je Nolan Smith. Amerikanac je, nakon samo četiri poena u prve tri četvrtine, u četvrtoj dionici ubacio 16 koševa.

"Bila je to luda utakmica. U košarci se takve stvari događaju. Držali smo se zajedno i igrali čvrsto. Pokazali smo čvrstinu i mentalnu snagu. U četvrtoj četvrtini povezali smo nekoliko dobrih obrana i to su stvari koje te pokrenu. Ako igraš dobro u obrani, onda ti krene i u napadu", izjavio je Smith, osvrnuvši se ujedno na svoju igru u zadnjih 10 minuta.

"Moji suigrači su nastavili vjerovati u mene i podržavali me i kad mi nije išlo. Večeras ću spavati malo bolje", dodao je.

Razočarani trener talijanske momčadi Sacchetti rekao je: "To se katkad događa u košarci. U četvrtoj četvrtini Cedevita je puno zabila, a mi nismo poentirali osam minuta. Nemam riječi za ovo. Jednom sam doživio sličnu utakmicu kad je moja momčad bila 20 poena u zaostatku i pobijedila, ali to je bilo u drugoj ligi".

Pročitajte više