Repeša odveo Hrvatsku u drugi krug EP-a: Navijači, nećemo vas izdati. Bit ćete ponosni na nas!

Foto: Ales Fevzer/Cropix

HRVATSKA košarkaška reprezentacija plasirala se u drugi krug Europskog prvenstva u Sloveniji! Hrvatski košarkaši nisu pokleknuli u ključnoj utakmici protiv Češkoj, koja je bila za biti ili ne biti. Izabranici Jasmina Repeše slavili su sa 70:53.

> Opet nas trese košarkaška euforija: Hrvatska slomila Češku i prošla u drugi krug Eurobasketa!

> Hrvatski navijači skandirali Šariću kao nekad Draženu: "Ništa NBA, sada razmišljam samo o Hrvatskoj"

"Nakon one utakmice protiv Španjolske koje se ne želimo sjećati, skupili smo se i pripremili što je najbolje moguće. Nismo imali vremena za pripremu pa smo cijelu noć imali sastanke. Urodilo je plodom. Uz pomoć publike uzeli smo četiri pobjede i otišli u drugi krug. Sada imamo dva dana za odmor, moramo zaboraviti što je bilo i idemo dalje", rekao je Luka Žorić.

Utakmica protiv Češke?

"Cijelu noć smo imali sastanke kako bi to urodilo plodom. Slomili smo ih duhom i energijom. To je bio recept. Ginuli smo za svaku loptu i nadam se da će u Ljubljani biti još više naših navijača", poručio je Žorić.

Repeša: Hvala navijačima!

Jasmin Repeša bio je prezadovoljan predstavom svojih igrača.

"Nije nas bilo strah Češke, koja je pokazala da je neugodna ekipa. Znali smo da moramo uložiti više energije od njih. Oni su izrazito trkačka momčad, ali i to trčanje ima svoju cijenu. Teško je u tom ritmu igrati svih 40 minuta i zato su oni pali u nastavku utakmice", rekao je izbornik,  koji je odveo Hrvatsku u drugi krug Eurobasketa.

"Sretan sam kao malo dijete", nasmijano će Repeša za HTV. "Hvala navijačima što su nam se vratili, što su nam dali energiju i što su nam bili sedmi igrač".

"Pozivam sve navijače da dođu u Ljubljanu. Nećemo ih izdati, bit ćete ponosni na nas!", za kraj će Repeša. 

Sve vijesti s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi:

Pročitajte više