Rijeka bez straha na Maksimir: "Ne smijemo dozvoliti Dinamu da naslov prvaka slavi već u trećem mjesecu"

Foto: Cropix

RIJEKA u derbiju 20. kola HNL-a gostuje Dinamu.

"Specifično je otvoriti nastavak sezone s Dinamom jer nije dugo bilo natjecateljskog nogometa i fokus je na toj utakmici. Prva utakmica u nastavka je uvijek posebna. Puno se priča i dižu se tenzije pogotovo nakon poraza Dinama u Osijeku, ali momčad sve mora zaraditi na terenu", rekao je trener Rijeke Elvis Scoria.

"Mi ne smijemo izgorjeti u ovoj jednoj utakmici već biti spremni za cijelo proljeće koje je pred nama i krajnji rezultat u petom mjesecu. Naše pripreme nisu bile za Dinamo, nego za cijelu sezonu."

Dinamo je u zaostaloj utakmici iz prvog dijela prvenstva izgubio u Osijeku, ali je još uvijek jako blizu obrani titule.

"Sigurno im je poraz u Osijeku promijenio situaciju i najavu kako žele riješiti prvenstvo u prvih 4-5 kola kako bi se u miru pripremali za Ligu prvaka, no na nama je i ostalim klubovima da im ne dozvolimo da slave naslov prvaka već početkom trećeg mjeseca", zaključio je Scoria.

Datković: Vjerujemo u pozitivan rezultat

Niko Datković, branič Rijeke i mladi reprezentativac, zaigrat će na Maksimiru. Cilj je ostati neporažen...

"Idemo u goste jednoj od naših najboljih momčadi. Iako je uvijek teško bilo na Maksimiru, ovoga puta otvorena su sva tri znaka. Uvjeren sam kako smo spremni pružiti najbolju moguću utakmicu pa onda neka bolji pobijedi. Strah? Nema nikakvoga straha, idemo igrati nogomet i vjerujemo da možemo doći do pozitivnog rezultata", poručio je Datković.

Dinamo i Rijeka igraju u nedjelju od 18 sati.

Pročitajte više