Rijeka na Kramariću zaradila više nego na svim dosadašnjim transferima zajedno

 Foto: Hina

ANDREJ KRAMARIĆ karijeru će nastaviti u Leicesteru, a Rijeka će za najboljeg strijelca HNL-a dobiti devet milijuna eura plus mogući milijun eura bonusa. 
 
Riječ je o najvećem transferu u povijesti kluba s Kantride, a Rijeka će na Kramariću zaraditi više nego na svim dosadašnjim transferima zajedno. 
 
Braća Sharbini, Anas i Ahmad, Rijeku su 2009. godine napustila za 2.8 milijuna eura. Anas je Riječanima donio dva milijuna, a njegov stariji brat 800 tisuća eura. 
 
Leon Benko je prošlog siječnja, kao najbolji strijelac jesenskog dijela HNL-a, otišao u kineski Aerbin za milijun eura, što je tada bio drugi najveći transfer u povijesti kluba. 
 
 
 
Transfer Darija Smoje u Milan prije 15 godina iznosio je 800 tisuća eura, koliko i transfer Manuela Pamića u Salzburg 2008. godine. 
 
Alen Pamić, koji je preminuo u lipnju 2013. godine od srčanog udara, napustio je Rijeku 2010. godine u Standard za 725 tisuća eura, a Riječani su 25 tisuća eura manje dobili za Radomira Đalovića, koji je 2008. godine otišao u Rapid iz Bukurešta.
 
Ahmad Sharbini je, osim u Hajduk 2009. godine, Rijeku napustio i dvije godine ranije kada ga je Al Wahd kupio za 650 tisuća eura. 
 
Bayer Leverkusen je 2010. godine doveo Zvonka Pamića za pola milijuna eura, a TOP 10 najvećih riječkih transfera zatvara odlazak Darija Kneževića 2006. godine u Livorno za 475 tisuća eura.

Pročitajte više