Ronaldo: Nedostaje mi United, to je moja obitelj

DOK iščekuje uzvrat s Bayernom u polufinalu Lige prvaka, Cristiano Ronaldo prisjetio se vremena iz Manchester Uniteda.

Na Old Traffordu je CR proveo šest sezona, 2008. je uspio osvojiti Ligu prvaka (u Moskvi protiv Chelseaja), a godinu kasnije prešao je u Madrid.

"I dalje održavam kontakte s Alexom Fergusonom, s kojim sam u odličnom odnosu. Razgovaram i s Riom Ferdinandom, Nanijem, Andersonom and Patriceom Evrom. Svi su oni moja velika obitelj i naravno da mi nedostaju, ipak sam proveo šest godina u tom klubu. Posebno mi nedostaje pita od jabuka s kremom koju su uvijek servirali nakon treninga u Carringtonu. To je bilo sjajno", priča Ronaldo, koji je posebno apostrofirao svoju suradnju s Alexom Fergusonom:

"To što je uvijek bio dobre volje! Ha ha ha. Šalu na stranu, uvijek je širio dobru energiju među igračima, u momčadi, to mi nedostaje."

"Dogodine želim još više golova"

"Jako uživam u svojoj karijeri. Mislim da sam danas bolji igrač nego kada sam bio mlađi. Najbolji trenuci karijere? Kada sam osvojio Ligu prvaka s Manchester Unitedom i prvi trofej u Real Madridu. I kada sam osvojio Zlatnu kopačku, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta. Sve su to bili posebni trenuci u mojoj karijeri. Dakako, postoje i stvari zbog kojih mi je žao, ne samo na terenu. No, uvijek nastojim danas biti bolji igrač nego jučer. Kada napravim nešto dobro, nastojim to i dalje tako raditi, a kada pogriješim, nije da žalim zbog te pogreške, već nastojim naučiti iz nje i ispraviti je. Prošle sezone sam zabio 40 golova, pa su navijači očekivali da ću ove sezone zabiti još više. To je pritisak, ali ja uvijek želim biti još bolji nego prošle sezone, rekao je ambiciozni Ronaldo.

Portugalac se nada da će Portugal napraviti veliki rezultat na nadolazećem Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini: "Imam velika očekivanja od Eura, jer je to veliko natjecanje. Mi smo vrlo teškoj skupini, bit će teško protiv Njemačke i Nizozemske, ali vjerujem da možemo proći dalje", kazao je Ronaldo, koji ne odbacuje mogućnost nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu:

"Zašto ne? Nikad se ne zna!"

Pročitajte više