Ronaldo: Vidi se namjera Zunige da ozljedi Neymara, želim da se takvi igrači oštro kazne

Foto: Hina

NAKON što je Neymar zbog grubog starta Kolumbijca Zunige ostao bez ostatka Svjetskog prvenstva, oglasio se i Brazilac Ronaldo, koji je svoju reprezentaciju predvodio do svjetskog trona 2002. godine.

On smatra da je Zuniga u taj duel ušao s jasnom namjerom: "Bila je to nasilna ozljeda. Na snimci se jasno vidi namjera kolumbijskog igrača da napravi štetu. Ne mislim da je to bio normalan start za nogometnu utakmicu."
 
"Toliko visoko podignuto koljeno me navodi kako je Kolumbijac izuzetno nasilnim i nedozvoljenim potezom zaista htio ozlijediti Neymara", zaključio je Ronaldo i zatražio oštre kazne.
 

 
"Trebaju nam sankcije za nasilne igrače"
 
"Trebamo zatražiti sankcije za nasilne igrače. Zalažem se za vrlo oštre kazne za one koji ne žele igrati nogomet, već se baviti takvim grubim prekršajima", poruka je velikog brazilskog napadača.
 
FIFA je već potvrdila da će razmotriti ovaj start Zunige, koji nije označen niti prekršajem, odnosno nije sankcioniran niti žutim kartonom. "Disciplinska komisija analizira materijale, duh fair-playa je je vrlo važan i želimo izbjeći ružne situacije na terenima", rekao je glavni čovjek FIFA-e za odnose s medijima Delia Fischer.
 
Zuniga demantira nasilnu namjeru i šalje poruke podrške Neymaru
 
Na sve ovo Zuniga je odgovorio isprikom i objašnjenjem: "Nisam htio ozlijediti Neymara, igrao sam za svoj dres i zemlju kao što to uvijek radim."
 
"Žalim što se ovog dogodilo i nadam se, uz božju pomoć, brzom oporavku Neymara", izjavio je Zuniga nakon svega.

Pročitajte više