Rukometaši počeli pripreme za Olimpijske igre: Skupina je teška, ali prolazna

HRVATSKI rukometni reprezentativci okupili su se u zagrebačkom hotelu Panorama gdje im je izbornik Slavko Goluža predočio plan i program priprema za Olimpijske igre. Goluža je za prvi dan najavio testiranja na Kineziološkom fakultetu. Od 20 pozvanih rukometaša njih četrnaest će putovati u London.

"San svakog rukometaša je nastup na Olimpijskim igrama. Na meni je teška odluka da se zahvalim šestorici. Na pripremama ću vidjeti na koga mogu računati", rekao je Goluža.

Hrvatska će na Igrama biti u skupini sa Španjolskom, Mađarskom, Srbijom, Danskom i Južnom Korejom.

"Skupina je teška i što se može. Mi se moramo bazirati samo na sebe, dobro se pripremiti i odraditi ove pripreme na najbolji mogući način ", smatra hrvatski izbornik.

Vrata Mirko Alilović izjavio je da još puno vremena ima do Londona i da je najbitnije pripreme proći bez ozljeda.

"Najvažnije nam je preživjeti pripreme, a da ne ostanemo bez nekog zbog ozljede. Imamo vremena pripremiti se za sve protivnike. Svi smo spremni i željni medalje", rekao je vratar Veszprema, a zatim prokomentirao ždrijeb.

"Skupina nam je katastrofalna, moglo je biti teže jedino da smo još i Francuze dobili. Korejance da probudite u šest ujutro igrat će brzo i uvijek mogu biti opasni, Srbija ne može ponoviti igru s Europskog prvenstva, a protiv Mađara smo favoriti iako im se vratio Laszlo Nagy."

Pročitajte više