Rukometaši uoči Katara bruse formu: Island bolji od Njemačke, Danska od Švedske

Foto: Getty Images

SVJETSKO rukometno prvenstvo koje počinje u Kataru 15. siječnja je pred vratima, a reprezentacije sudionice tjedan dana prije početka bruse formu kroz prijateljske utakmice i turnire.
 
Reprezentacija Hrvatske će prva dva dvoboja nakon napornih priprema odigrati u Umagu i Rijeci 9. i 10. siječnja protiv reprezentacije Srbije, koja se nije uspjela plasirati u Katar, ali će te dvije utakmice iskoristiti kao pripreme za nastavak kvalifikacija za EP 2016., koje ih čeka u travnju.
 
Zanimljivo je da su Nijemci i Islanđani do Katara došli preko IHF-a. Naime, IHF je nakon kvalifikacija odlučio da Australija, ipak, nema pravo nastupa pa je to mjesto poklonio Njemačkoj, a nakon što su Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati odlučili da neće nastupati na SP-u, IHF je uručio pozivnice Islandu i svom prvom susjedu, Saudijskoj Arabiji.
 
Upravo su Islanđani i Nijemci u Reykjaviku odigrali dvije prijateljske utakmice. U prvom međusobnom dvoboju Nijemci su pregazili Island 31:24 (Steffen Weinhold je zabio šest golova), dok su u ''revanšu'' Islanđani slavili s tijesnih 25:24.
 
Premda je kapetan Njemačke Uwe Gensheimer briljirao s devet golova, momčad Dagura Sigurdssona nije uspjela izbjeći prvi poraz nakon šest utakmica.
 
Prije odlaska u Katar, Njemačka će odigrati još dvije prijateljske utakmice protiv Češke (9. i 10. siječnja u Stuttgartu i Mannheimu), a prvenstvo otvara 16 siječnja protiv Poljske. Također, u grupi s Njemačkom igraju još i Danska, Rusija, Saudijska Arabija i Argentina.
 
Prve četiri momčadi odlaze u drugi krug.
 
U drugom prijateljskom susretu odigranom sinoć, Danska je kao gost bila bolja od Švedske 24:23, premda je gubila na poluvremenu 11:10.
 

 

Pročitajte više