Ruski ustanak u Zenitu zbog preplaćenih Hulka i Witsela: Denisov i Keržakov izbačeni u rezerve!

NAJBOLJI ruski nogometaši Zenita, sve istaknuti ruski reprezentativci, žestoko su se usprotivili što klub pojačanjima Hulku i Witselu, dovedenima za 50, odnosno 40 milijuna eura odštete, daje jednako raskošne plaće.

Brazilski napadač u Petrogradu zarađuje 6.5, a Witsel tri milijuna eura godišnje, što je Igora Denisova, veznjaka i kapetana ruske reprezentacije, te nezamjenjivog člana prve momčadi ruskog prvaka, natjeralo da treneru Spalettiju kaže kako "nije spreman" voditi momčad na utakmici kod Krylie Sovetov ovog vikenda, zbog čega je prebačen u rezervnu momčad.

Zbog istog razloga protesirao je i napadač Aleksandr Keržakov, koji je također degradiran u B ekipu.

Talijanski trener čudi se "gluposti nekih igrača zbog čega pati cijela momčad" i objašanjava zašto je klub iskrcao bogatstvo za dva nova igrača: "Zenit je ozbiljan klub koji ne može napredovati ako ne dovofi pojačanja. Posljednja četiri prijelazna roka nismo kupili pravog igrača i sada nas naši igrači kritiziraju jer smo doveli prava pojačanja. Ne shvaćam to!"

Međutim, Denisova shvaćaju ostali suigrači i sunarodnjaci - osim Keržakova, podržavaju ga Malafejev, Bistrov, Anjukov i Širokov.

Hulk i Witsel nisu Messi i Ronaldo

Igor Denisov objasnio je zašto je od kluba zatražio povećanje plaće, što mu je u konačnici donijelo preseljenje u drugu momčad.

"Zašto stranci zarađuju triput više od najboljih igrača u momčadi?  Zato sam i zatražio povišicu. Ali, umjesto toga me je trener Luciano Spalletti izbacio iz momčadi" rekao je Denisov za Sport Express.

"Da su Hulk i Witsel na istoj razini kao Messi i Ronaldo, to bi bilo u redu, ali nisu. Zašto onda imamo takvu neravnotežu u plaćama? Ne radi se tu o novcu, nego o poštovanju. Noćima nisam mogao spavati dok sam čekao odluku kluba" dodao je Denisov.

Kapetan ruske reprezentacije je demantirao da momčad namjerno otežava život novim suigračima.

"Ne dodajemo loptu Hulku dovoljno često?  Nije istina. Nismo mu priredili topao doček? Jesmo. No, teško nam je pričati s njim i Witselom preko prevoditelja. Oni bi se sami trebali pokušati obraćati nama" zaključio je Denisov.

Zenit od dolaska 90 milijuna teških igrača bez pobjede: Tek dva poraza i remi!


Od kada su Hulk i Witsel došli u Zenit, klub je igrao tri utakmice, ali u nijednoj nije pobijedio. Učinak je jadan za klub i momčad takvog ranga: Remi i dva poraza, uključujući i tešklo od Malage (0:3) na početku Lige prvaka.

I dok je Hulk barem u remiju (2:2) kod Krylie postigao gol, Witsel je zbog ozljede koljena samo jednom ušao kao rezerva.

Pročitajte više