Said Husejinović - Još jedan Dinamov nogometaš "sklon" noćnim izlascima

Foto: AFP

ZVORNIK, gradić u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine, mjesto je rođenja novog pojačanja Dinama Saida Husejinovića.

> Husejinović potpisao za Dinamo: "Bit će mi čast nositi dres najvećeg kluba s ovih prostora"

Nogomet je učio u tuzlanskoj Slobodi gdje je za prvu momčad debitirao sa 17 godina. Sjajna, atraktivna igra dovela ga je do toga da postane i najmlađi kapetan momčadi s Tušnja. Prvi su ga zapazili skauti Partizana, ali mu roditelji nisu dopustili odlazak u Beograd.

Uskoro se javio njemački Werder i doveo ga u tajnosti. Čelnici Slobode lagali su javnosti da Husejinović polaže vozački ispit, a on je ustvari obavljao liječničke preglede u Bremenu.

Werder ga je doveo za 900 tisuća eura, ali u Bremenu se nije snašao. Klupa mu je bila drugi dom, te je odigrao samo deset utakmica. Bio je i na posudbi u Kaiserslauternu, a tamo je klupu zamijenio tribinama.

Najbolji na Koševu još od Safeta Sušića

Nakon tri neuspješne godine u Njemačkoj, odlučio je da je vrijeme za povratak kući. Raskinuo je ugovor s Werderom (za raskid ugovora platio je klubu 100 tisuća eura) i sedam mjeseci kasnije potpisao za Sarajevo. Na Koševo je stigao s 92 kilograma i željom da osvoji naslov prvaka. Kilograme je skinuo, ali do trofeja nije došao.

Ipak, postao je ljubimac navijača Sarajeva koji su ga smatrali za najboljeg igrača njihovog kluba još od legendarnog Safeta Sušića. Nakon što je sam srušio Levski u Europa ligi majica s njegovim likom postala je pravi hit među Hordama zla, a Saidovim majstorijama divili su se svi u olimpijskom gradu.

Povraćao na poluvremenu utakmice protiv Želje

"Željo je moja mušterija", neprestano je ponavljao Husejinović razočaran što je trener Želje Amar Osim rekao da nema mjesta u njegovoj momčadi. U debitantskom gradskom derbiju postigao je pogodak, a zatim povraćao na poluvremenu zbog loše fizičke spreme. Uoči ovosezonskog derbija najavio je: "Ako ne pobijedimo, prestat ću igrati nogomet!" Sarajevo je pobijedilo Želju, a Husejinović nastavio maltretirati braniče u Premier ligi.


Husejinović snimljen na pregovorima u Sofiji

Sukob s Ćirom: "On je i za Prosinečkog govorio da od njega nikada neće biti igrač"

Ćiro ga je dva puta pozvao u reprezentaciju, međutim nije ga koristio u igri, pa se Said zainatio i poručio da neće igrati dok je na klupi "trener svih trenera".

"Ne sviđa mi se taj čovjek. Nije stvar samo u grijanju tribine, ali ruku na srce, mogao mi je dati da odigram bar dvije-tri minute. Reprezentacija igra sjajno, želim joj svu sreću i plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine, ali dok je Blažević tu, nemam mnogo izbora", rekao je tada Husejinović i bocnuo Ćiru.
 
"Vrijeme će pokazati tko je upravu. Ćiro je i za Prosinečkog govorio da od njega nikada neće biti igrač."

"Sklon sam alkoholu, ne pijem, to nikad ne radim"

Javnost u Bosni i Hercegovini nije zabavljao samo na terenu, već i izvan njega.

"Sklon sam alkoholu, ne pijem, to nikad ne radim" i  "Što se tiče noćnih izlazaka... Vjerujte da sam sklon tome, ne volim glasnu glazbu. Nisam ja za izlaske", izjave su koje su ušle u povijest budući da Said misli da biti sklon nečemu znači sklanjati se od nečega. Javnost je oduševio i video u kojem je Said "poćerao" svoj novi Audi.

 

Znanje koje posjeduje je neupitno. Pitanje je samo ima li Husejinović želju dovesti se u pravu formu i oduševiti navijače Dinama.

Pročitajte više