Sakara uoči povratka u FFC: Stajat ću i udarati, to vole navijači, to volim i ja!

Foto: Fightsite/Ivana Kaurloto

ALESSIO SAKARA je bez sumnje najveća zvijezda u FFC-u. To se vidjelo i prema FFC-u 16 u Beču gdje je ovaj UFC veteran debitirao u prosincu prošle godine. Nikada toliko "gostujućih" navijača nije pohodilo jednu FFC priredbu kao kada je nekoliko punih autobusa vjernih poklonika "Legionariusa" stiglo na tribine bečke dvorane.

Na njihovu žalost, Sakara je pred kraj prve runde doživio nesretnu ozljedu. Puknula mu je tetiva bicepsa ruke te nije uspio kapitalizirati do tada jako dobar nastup protiv Poljaka Macieja Browarskog. Na FFC-u 19 u Linzu ima novu priliku za dokazivanje. U glavnoj borbi MMA dijela ga čeka Nijemac Dib Akil. Iako se radi o nepoznanici i za samog Sakaru, ali i za FFC publiku, Talijan se pripremao kao da je meč za titulu. Njemu "očajnički" treba pobjeda i početak niza koji bi ga jednog dana, kako je najavio pri potpisu za FFC, vratio u UFC.

U ekskluzivnom intervjuu za Fight Site, UFC veteran je najavio povratak u FFC nakon 9 mjeseci izbivanja.

Prvi nastup nije završio kako ste zamišljali. Možete li se prisjetiti 6. prosinca i FFC-a u Linzu?

"Bio sam čitavo vrijeme u apsolutnoj kontroli dvoboja. Sve do trenutka kada mi je puknula tetiva bicepsa. Pokušao sam i tada nastaviti, no ovo je sport u kojem se nekada ne može, ako je ozljeda prejaka. To je tako, u MMA-ju su ozljede vrlo česte."

Onda se može reći da ste zadovoljni s učinjenim u meču protiv Browarskog, ako se teška ozljeda stavi sa strane?

"Da jako. Bio sam vrlo eksplozivan te sam potpuno kotrolirao događanja u ringu. Ono što je bitno jest da sam se jako dobro osjećao s obzirom na promjenu težinske kategorije. Puno bolje mi paše nastupati u poluteškoj diviziji, nego u srednjoj."

Koje je sada stanje s vašom rukom? Imali ste tešku operaciju i rehabilitaciju...

"Sada je je situacija puno bolja. Vrlo brzo sam se podvrgnuo operaciji koja je bila uspješna. Da nisam krenuo odmah na operaciju, a kasnije i u rehabilitaciju, mogao sam izgubiti dosta snage u toj ruci. I to trajno. Nasreću, to se kod mene nije dogodilo."

To znači da ste sada potpuno spremni za povratak?

"Da, potpuno sam spreman. Moj život je borba, želim se boriti što prije i pokazati svim svojim fanovima da sam potpuno drugačiji borac u ovoj težinskoj kategoriji."

U Linzu se borite protiv malo poznatog imena. Koliko znate o protivniku?

"Da budem potpuno iskren, ne previše. Do mene su došle informacije da se radi o vrlo dobrom boksaču koji ima tešku ruku. Svi borci u FFC-u su dobri i opasni, stoga vjerujem da je i ovaj match up dobar i da ćete gledati odličan meč."

Taktiku je bilo teško slagati s obzirom na malo informacija o protivniku?

"Borit ću se kao i uvijek. To je na način na koji se volim boriti. Stajat ću na nogama i udarati. To je ono što želim ja, to je ono što žele fanovi."

Iza vas je duga pauza što obično znači i sporiji start, odnosno "ring rust"?

"U dobroj sam formi, ja sam profesionalac koji je uvijek u treningu. Pokušavam za svaki meč biti maksimalno pripremljen. Bit ću spreman, budite sigurni."

Trenirali ste i u ATT-u Zagreb. Kakva su iskustva?

"Tamo sam odradio jako dobar trening kamp, a imao sam i potporu FFC-a za sve što sam trebao. Mnogo sam radio s kolegom i bivšim UFC borcem Igor Pokrajcem. On je veliki profesionalac. Stvarno mi je drago što sam našao takvog sparing partnera koji je uvijek spreman za maksimalana rad."

Tu ste trenirali s s Mirkom Filipovićem?

"Bila mi je čast s njim trenirati jer se radi o MMA legendi. On je vrhunski borac koji ima impresivno iskustvo. Stvarno je iznimno čvrst,  uvijek u vrhunskoj formi. Ponavljam, velika je čast što sam trenirao s njim te se nadam da ću to jednom ponoviti."

Planira se i FFC event u Milanu...

"Vjerujem da bi to bila prava stvar i veliki borilački spektakl. Nikada se nisam borio u svojoj državi, tako da će to biti jedno potpuno novo iskustvo. Mogu reći da će mi se ispuniti veliki san. Borit ću se pred vlastitim navijačima, pred Talijanima. Veselim se jako tome."

Uvijek vas slijedi čitava vojska navijača. Tako je bilo u Beču, a tako se očekuje i u Linzu...

"Nadam se da će tako biti i ovaj put."

Pročitajte više