Šarić otkrio zašto Cibona: "Ja sam rekao, dosta je!"

Foto: Drago Sopta / Cropix

"BILO mi je stvarno teško, nisam razmišljao o tome tko što nudi, jer kada bih se zamarao, ne bih znao gdje udaram. Nitko mi nije stavljao pritisak, zato sam zahvalan menadžerima i obitelji. Kad misliš na parket, onda zaboraviš sve ovo"

Dario Šarić stigao je u Cibonu, uzeo dres s brojem devet, koji mu je u reprezentaciji uvijek donosio sreću, i zaputio se na trening. Nomadska drama je okončana. Cibonin kapitalac bio je Josip Klemm, vlasnik tvrtke Klemm security, koji je izvadio 550 tisuća eura - da bi ostavio jedan dječački san. Novac će preko HKS -a doći na račun KK Zagreba, a Cibona će Šarića registrirati do utakmice s Olimpijom.

Najtalentiraniji europski junior potpisao je ugovor na četiri godine. Izlaz u NBA može tražiti već ovog ljeta, ali neće forsirati. Planira se u Ciboni zadržati dvije - tri godine.

"Hvala Ciboni što su ustrajali u tome da me dovedu. Na kraju ove sapunice svi su zadovoljni. Drago mi je što sam u Ciboni, to je klub kojem Šibenčani naginju", rekao je Dario u uvodu.

"Ne svi", nasmijao se Ivica Lovrić, direktor Cibone, prije nego je nazočne pozvao da zaplješću Josipu Klemmu.

"Evo ga, tu je taj čovjek. Molim te, ustani"

Pljesak je poveo sportski direktor Nikša Prkačin.

I  to je konačno to. Sada je na redu košarka. Iako Cibona još traga za trenerskim rješenjem, dotičnog će pod tornjem dočekati velika koncentracija talenta.

"Hvala Šarićevim agentima, hvala Zagrebu jer smo imali njihovu podršku da Dario nastavi ovdje karijeru. Ovo je povijesni dan", rekao je Ivica Lovrić, koji je zatim nadodao:

"Nakon Šibenčanina Dražena, stigao je i Dario. Nadam se da će i on biti naš kotač zamašnjak. Time mu ne želimo staviti pritisak, samo vjerujemo da će biti zalog našeg napretka i zanosa".

Dario: Ja sam odlučio da to bude Cibona

Dario je otkrio;  Cedevita se javila prekasno.

"Ni minutu do 12, nego u 12 i minutu. Bilo bi stvarno ispod svake razine da smo izigrali Cibonu, oni su se prvi javili i bili su uporni. To nije zahvalno ni uspoređivati. Ja sam donio konačnu odluku da to bude Cibona"

Zašto?

"Cibona je brend, ne samo košarkaški, nego i više od toga. To je presudilo. Presudili su i detalji iz ugovora. Jednim dijelom i prije potpisa volio sam ovaj klub. Izlazne klauzule su mi bile bitnije od zarade. O plaći se uopće nije razgovaralo. Bilo je bitno da se nađemo na sredini, da svi budu sretni"

Što će reći ljudi iz Splita i Nikola Vujčić?

"Splićanima je krivo, i meni je jednim dijelom krivo. Oni rade dobar posao u pozitivnom okruženju, trude se, ali nema novca. Barem sam bio dio toga, naučio sam što znači pravi rad. Ja se sada moram okrenuti novim obvezama"

Pročitajte više