Serie A u velikom padu: Premierliga najgledanija, Bayern rekorder sa 100 posto popunjenosti kapaciteta stadiona

Foto: AFP

DONOSIMO analizu gledanosti utakmica iz tzv. Liga petice. Rekorder je bez premca minhenski Bayern, koji je ove sezone imao svaku utakmicu stadion popunjen do posljednjeg mjesta, svih 71 tisuću sjedalica.

> Analiza gledanosti 12 europskih liga - Zvezda sjajna druga, Hajduk deveti; Dinamo i Partizan katastrofalni!

U "elitnom" bundesligaškom društvu još su Borussija Dortmund s 99.7 posto popunjenosti stadiona te Schalke, kojeg u prosjeku gleda 98.8 posto gledatelja od ukupnog kapaciteta stadiona. Ukupni prosjek Bundeslige kvare tek tri kluba s prosjekom gledanosti nešto višim od 80 posto. To su ekipe Hoffenheim, Dusseldorf i Nuernberg.

Englesku Premierligu predvode Manchester United s 99.6 posto te Arsenal s 99,1. Slijede Tottenham s 99.1 i West Ham s 99 posto. Najgori prosjek pak ima londonski Fulham, tek 75, dok je odmah iznad njega Aston Villa s 78 posto kapaciteta Villa Parka u Birminghamu.

Granada druga najgledanija momčad Primere po prosjeku popunjenosti kapaciteta stadiona


U španjolskoj Primeri, najgledanija je momčad madridski Real s 98.2 posto. Interesantno, slijedi Granada s 92 posto, dok je Barcelona tek na devetom mjestu s 75 posto kapaciteta. Ipak, valja imati u vidu činjenicu da stadion Granade prima 22 tisuće gledatelja, a Nou Camp stotinu.

U francuskom Le Championnatu vodeći su u ovoj domeni PSG, Lille i Lorient, koji jedini imaju preko 85 posto. S druge strane Talijani su u velikim problemima. Milan, Inter i Napoli imaju svega nešto preko 50 posto popunjenosti stadiona. Chievo je "najgori" klub iz liga petica s 21 posto. Čast Italije ipak spašava Juventus, kojeg u prosjeku gleda 94 posto kapaciteta stadiona.

Što se tiče prosjeka liga, Premierliga je na prvom mjestu s 95 posto, Bundesliga druga s 88 posto, Primera treća, Le Championnat četvrti, a Serie A na posljednjem petom mjestu.

Pročitajte više