Shiffrin obranila naslov "Snježne kraljice"! Loeseth prvi put na postolju, Maze peta

 Foto: Index, Hina

MIKAELA SHIFFRIN pobijedila je na desetom izdanju "Snježne kraljice" pred više od šest tisuća gledatelja na Sljemenu!
 
Deset godina Snježne kraljice: Sjećate se Janičinog pothvata iz 2006.? 
 
Maze: Razočarana sam što se predivnoj publici nisam zahvalila boljim rezultatom
 
Amerikanka, iako je napravila pogrešku u u donjem dijelu prvog laufa, slavila je ispred Austrijanke Kathrin Zettel sa 1,68 sekundi prednosti! Treća je završila Nina Loeseth iz Norveške, kojoj je ovo prvi plasman na postolje u karijeri.
 
Shiffrin je do pobjede došla na svoj način, dominantno, te je još jednom pokazala da je daleko najbolja slalomašica svijeta. Ovo joj je ukupno jedanaesta pobjeda u karijeri i druga na Sljemenu. Prvi put je slavila na posljednjoj održanoj utrci na Crvenom spustu, 2013. godine.
 
Najveće iznenađenje na Sljemenu je plasman Erin Mielzynski na šesto mjesto sa startnim brojem šest. Veliki rezultat napravila je i Sara Hector, koja je sa startnim brojem 61 završila deveta.
 
Maze s 3,50 sekundi zaostatka do petog mjesta
 
Slovenka Tina Maze, vodeća u Svjetskom kupu, završila je na petom mjestu s 3,50 sekundi zaostatka. Nakon prve vožnje razočarana Tina ušla je u raspravu sa svojim timom, te nervozno bacila skije na pod. 
 
Tri od četiri Hrvatice odustale
 
Uvjeti na Sljemenu bili su sjajni za skijanje. Na startu je temperatura bila minus tri, a u cilju minus dva. U publici je, među gledateljima, bio i Milan Bandić.
 
 
 
Nastupile su i četiri hrvatske predstavnice. Leona Popović, Matilda Šola i Iva Mišak su odustale, Saša Tršinski zaostala više od sedam sekundi.
 
Nakon utrke slalomašica na programu je i humanitarna utrka legendi.
 
 

Pročitajte više