Silva i Milner riješili Leicester, Kramarić sat vremena mučio braniče Cityja

Foto: Guliver Images/Getty Images

MANCHESTER CITY svladao je Leicester u 28. kolu Premiershipa. Aktualni prvaci Engleske pobijedili su 2:0, a golove su postigli David Silva i James Milner.

Kramarić pokraden za dva penala



Utakmicu je od prve minute započeo Andrej Kramarić, koji je bio konstantna prijetnja za obranu domaćina. Hrvatski reprezentativac sudjelovao je u dvije sporne situacije iz koje je Leicester mogao preokrenuti utakmicu. Prvi sporni slučaj zapisali smo u 24. minuti kada je Kramarić pobjegao zadnjoj liniji Cityja, ušao je u kazneni prostor, a tamo ga je zaustavio Hart koji je rukom zakačio njegovu nogu. Sudac se nije oglasio.

U međuvremenu, City je sve opasnije prijetio gostima koje je na životu držao sjajni vratar Schwarzer, ali u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena ni sjajni Australac nije mogao spasiti svoju momčad. Silva je nakon nespretne reakcije Leicesterove obrane pospremio loptu u mrežu.


Nakon kratkog predaha, City je nastavio s opasdom protivničkog gola, ali tko zna što bi bilo da je Leicester dobio priliku za izjednačenje s bijele točke. Naime, dvojica Cityjevih braniča srušila su Kramarića u svom kaznenom prostoru, ali kako se sporna situacija dogodila na samom rubu šesnaesterca sudac je dosudio slobodni udarac za gostujući sastav.


Krama je ubrzoo i na čuđenje navijača Leicestera završio na klupi, a City je u finišu utakmice potvrdio pobjedu. Gol je u 88. minuti zabio Milner.

Man. City - Leicester 2:0

 

Sastavi:

Man. City: Hart, Sagna, Demichelis, Mangala, Kolarov, Yaya Toure, Fernando, Navas, Bony, Aguero, Silva

Leicester: Schwarzer, Simpson, Huth, Morgan, Upson, Konchesky, James, Schlupp, Cambiasso, Mahrez, Kramarić

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više