Smiješi li se braći Karabatić sloboda? Odvjetnici pronašli nevjerojatne propuste u procesu!



"PREKIDA li se kazneni postupak protiv uhićenih francuskih rukometaša?" - pita se francuski Point, koji se pozvao na ekspertizu dvoje odvjetnika Mladena Bojinovića, Luca Abratkiewicza i Isabelle Monsenego.

Naime, o čemu je riječ, Bojinovićevi su odvjetnici pronašli nekoliko "rupa" u pravilniku Francuskog rukometnog saveza, zbog kojih bi cijeli sudski proces trebao biti zaustavljen.

Point tvrdi da rukometaši neće odgovarati za "težak prekršaj", budući da se internetsko klađenje smatra blažim prekršajem - prema Disciplinskom pravilniku FFH-a.

Kao drugo, piše Point, u Etičkom kodeksu FFH-a, koji je donesen početkom veljače ove godine, suspendiranje sportaša koji su se kladili veže se uz termin "težak" prekršaj. Stoga se Bojinovićevi odvjetnici nadaju da će zbog tog "pravnog vakuuma", odnosno nekonzistentnosti, doći do obustave procesa.

Ovo su dobre vijesti i za braću Karabatić, a Bojinovićevi odvjetnici su pronašli nevjerojatan propust FFH-a. Naime, sporna utakmica se odigrala u svibnju, a stavka o online-klađenju ubačena je u Etički kodeks FFH-a tek 28. lipnja ove godine.

"Nadamo se da će Sudsko povjerenstvo uvažiti našu analizu, a ako dođe do toga onda našim klijentima ne prijeti kriminalni progon. Rukometašima se onda, eventualno, može suditi zbog povrede radnog odnosa", rekli su odvjetnici.

Pročitajte više