Šok u NBA-u: Bivša djevojka optužila jednog od najboljih igrača lige za silovanje

Foto: Guliver Image/Getty Images

JOŠ je nešto više od mjesec dana do početka nove NBA sezone, najbolji europski košarkaši broje sate do početka Eurobasketa, a golema afera šokirala je najjaču ligu na svijetu, posebno navijače Chicago Bullsa.
 
Naime, jedan od najtalentiranijih, ali i najnesretnijih (već legendaran je njegov niz ozljeda) NBA igrača Derrick Rose optužen je za silovanje od strane djevojke s kojom je navodno bio u vezi prije nekoliko godina.
 
Djevojka identificirana samo kao Jane Doe svojem je odvjetniku priznala kako ju je Rose za cijelo vrijeme njihove dvogodišnje veze nagovarao na seksualni ekshibicionizam (grupni seks, seks s njenim prijateljicama ili njegovim prijateljima), što je ona navodno odbijala. 
 
Na koncu, barem prema riječima djevojke, Rose ju je silovao zajedno s još dva svoja prijatelja.
 
Postavlja se pitanje zbog čega je djevojka s ovako teškim optužbama izašla u javnost tek nakon dvije godine, no prema njenim riječima ona dolazi iz ekstremno konzervativne obitelji i detalji cijele te priče bila bi velika sramota kako za nju osobno, tako i za njenu obitelj.
 
Naravno, slavni košarkaš decidirano je odbacio sve optužbe izjavivši kako nema veze sa slučajem i poručio je kako je uvjeren da će na kraju istina pobijediti.
 
''Jedino na što sam fokusiran moje je zdravlje te da u sezonu uđem što bolji'', rekao je Rose te je dodao:
 
''Besmisleno je da dajem bilo kakve komentare na cijelu ovu izmišljenu priču. Reći ću samo da ja znam što je istina, a što laž i znam da ću dokazati svoju nevinost.''
 
Lisa Cohen, agentica igrača Chicago Bullsa dala je izjavu za javnost:
 
''Optužbe s kojima je suočen moj klijent ne odgovaraju istini, ne baziraju se na činjenicama i cijela ova priča nije ništa doli jadan i jeftin pokušaj da se oblati vrlo uspješan i cijenjen sportaš. Zanima zbog čega je ta djevojka šutjela sve ovo vrijeme, a javila se tek kad su je počeli opsjedati brojni odvjetnici tražeći ogromne sume za svoju klijenticu. Sasvim smo sigurni da ovaj slučaj neće doći ni do suda i da će gosp. Rose biti oslobođen svih optužbi.''
 
Bilo kako bilo, čak i ako se ove optužbe pokažu kao lažne, cijela ova priča nesumnjivo će naškoditi dosada besprijekornoj karijeri jednog od najboljih igrača NBA lige.
 

Pročitajte više