Šokota: Neće biti bolje sve dok se ne smijeni vodstvo HNS-a

Screenshot (N1)

TOMISLAV ŠOKOTA, bivši hrvatski reprezentativac, smatra da hrvatski nogomet neće napredovati sve dok ga vode aktualni čelnici HNS-a.

"Sve dok se ne makne aktualna vlast iz HNS-a i vladajućih struktura u nogometu, ja ne očekujem da će se nešto promijeniti", rekao je Šokota gostujući na N1.
 
"Jednostavno hrvatska reprezentacija danas nije hrvatska reprezentacija, to više nisu Modrić, Rakitić i Olić, nego reprezentacija gospodina koji sebe naziva vlasnikom nogometa i ne vidim boljitak u nogometu jer nema poštenja, a sport je poštenje."
 
"Navijači su uzeli stvar u svoje ruke jer država nije uspjela riješiti probleme"
 
Šokota je otkrio da već godinama ne ide na Dinamove utakmice.
 
"Nažalost, dugo godina ne idem na stadion, smatram da situacija jednostavno nije dorasla niti ovakvom gradu niti ovakvoj državi. Mislim da neću na stadione sve dok se situacija ne promijeni. Imam sina za kojeg bih volio da igra u Dinamu, ali tamo, nažalost, nisam dobrodošao", izjavio je bivši nogometaš Dinama i dodao da je  reakciju Hajduka i Torcide očekivao i mnogo ranije.
 
"Ne znam kakve će posljedice to imati, nije normalno da se navijači moraju boriti za svoja prava. Država godinama ne rješava situaciju u nogometu, HNS traži pomoć politike, a prije nekoliko mjeseci su rekli da ne žele politiku u nogometu. Možemo pretpostaviti da će biti samo još gore nego danas. Navijači žive s nogometom, danas ne mogu izraziti svoje mišljenje i vjerojatno su uzeli stvar u svoje ruke. To nije način, ali oni su pokušali na sve moguće načine, a država to nije uspjela riješiti. Nogomet bez navijača nema smisla!"

Pročitajte više