Soudani pobjede: Nakon europskog hat-tricka, oba gola za trijumf kod jedinog HNL konkurenta!

Foto: Hina

DINAMO je slavio 2:1 kod Rijeke u derbiju 9. kola i trenutno jedinom pravom hrvatskom derbiju.

Rijeka je bila bolja u prvom poluvremenu, predvođena osvetnikom Kramarićem, koji je pokušavao većinom iz daljine, a najbliže golu bio je u 40. minuti, kada je iz slobodnjaka s 25 metara naciljao gornji desni kut, ali je Eduardo sjajanom pardom izvadio loptu ispod prečke. Okvir gola u 26. minuti zatresao je Jugović na Tomečakov centaršut s desne strane, a osim ovih priika, Leovac je u 32. minuti pucao pokraj vrata.

Rijeci inicijativa, prilike i promašaji, Dinamu - golovi

Od Dinama smo u prvom dijelu vidjeli "samo" gol u 33. mnuti, kada je Cvijanović, umjesto da izbije loptu od Pinta, izgubio duel, a Soudani se na petercu naklonio i zabio za vodstvo Dinama 1:0. Njegov četvrti gol u četiri dana, a Rijekin treći primljen glavom u istom razdoblju!

I nastavku Rijeka je bila bolja, a u 58. minuti, zasluženo je izjednačila preko "hiperaktivnog" Kramarića, koji je protiv matičnog kluba grizao i pucao od svuda. Krstanović je proigrao Sharbinija na lijevom boku i sjurio se u sredinu očekujući dupli pas. Ali, "oduzima" mu ga Kramarić, koji sigurno pogađa.

Deset minuta poslije, opet Dinamo zabija "iz ničega", jer Lešković loptu umjesto u korner, šalje za Soudanija, koji u padu postiže peti gol u posljednje dvije utakmice, nakon što je u demoliranju Astre (5:1) sudjelovao s tri gola. Velika serija Alžirca, ali i Dinama, koji je s El Arbijem i prijateljima savršeno završio rumunjsko-jadranski ciklus (Petrolul, Hajduk, Astra, Rijeka).

Do kraja utakmice vidjeli smo tek četiri uzastopna kornera za Dinamo u 80. minuti i veliku priliku Rijeke u 80. minuti: Sharbini dodaje Leovcu na lijevu stranu, koji dobro tuče, ali Eduardo sjajno brani i izbija u korner.

Soudani je od Dinama napravio pobjedničku momčad

Osim Soudanijem, koji igra u životnoj formi kombinirajući odlike probojnog krila i "fox in the box" centarfora koji otpatke protivničke obrane sprema na pravo mjesto, Dinamovi navijači u Rijeci mogli su biti zadovoljni nastupom još jednog legionara Goncala, koji je sjajno odigrao kao središnji branič, iako to nije njegova pozicija.

Dinamo se na Kantridi predstavio kao momčad s navikom pobjeđivanja, što nije lako doseći, ali s obzirom na uloženo ovog ljeta i ostanak prve momčadi na okupu, logičan je bio iskorak. Rijeka je, kao i protiv Standarda prije četiri dana, "imala više od igre" i prilika, ali što joj to vrijedi kada previše toga ne ulazi, prije svega Krstanoviću, tako da će najnovije pojačanje Ermin Zec rano dobiti priliku. S druge strane, Dinamo je imao Soudanija, čije su gore spomenute kvalitete često prevaga u utakmicama poput ove.

Mamić skinuo "Kompleks Kek"

Mamić je tako uspio skinuti "Kompleks Kek", koji se ozbiljno nazirao nakon njegova tri uzastopna poraza od štajerskog osobenjaka (obje finalne utakmice Kupa, Superkup) i to na njegovom terenu.

Rijeku su zakočile ozljede, neefikasnost i "korzo" u svlačionici: Zalužila je barem po bod u posljednje dvije utakmice, a dobila ništa

Ali kao što je Dinamo, uslijed priliva igrača poremećenu, ravnotežu momčadi uspio postići krajem kolovoza i početkom rujna (što ga je koštalo Superkupa i Lige prvaka), tako su kod Rijeke ozljede, loša realizacija i u oba smjera gust promet, potpuno poljuljali ekipu (u derbiju im se odmah na početku ozlijedio i branič Samardžić), koja je sada u izravnom dvoboju s Dinamom izgubila vrh, a od Standarda prvi meč u skupini EL, iako je u oba susreta zaslužila barem bod.

LJESTVICA:

1. Dinamo 9 8 1 0 24-8 25

2. Rijeka 9 7 0 2 23-8 21

3. Hajduk 9 3 3 3 21-15 12

4. Zagreb 9 3 3 3 15-15 12

5. Zadar 9 3 2 4 12-23 11

6. Lokomotiva 9 3 1 5 17-19 10

7. Split 9 2 4 3 10-12 10

8. Istra 1961 9 1 5 3 8-11 8

9. Osijek 9 2 2 5 8-13 8

10. Slaven Belupo 9 2 1 6 6-20 7

Pročitajte više