Španjolci se nadaju da će u polufinalu imati tri kluba: Bilbao nakon Uniteda želi srušiti Schalke

PRED nama su prve utakmice četvrtfinala Europa lige. Među posljednjih osam ostala su tri španjolska kluba i sva tri mogu proći u polufinale.

Najzanimljivije će biti u Gelsenkirchenu gdje Schalke dočekuje Athletic Bilbao. Baski su u prošlom kolu senzacionalno, ali posve zasluženo izbacili veliki Manchester United, ali na tome ne žele stati. No, Schalke ima raspoloženog Klaasa-Jana Huntelaara koji je dosad zabio devet golova.

"Imaju nevjerojatnu kvalitetu. Odlična su momčad, tipična španjolska respektiramo ih, ali ih se ne bojimo", rekao je Huub Stevens, trener Schalkea.

Athleticu je ovo prvi put da je u četvrtfinalu u Europi nakon davne 1977.

"Igrat ćemo s najboljom momčadi, nećemo nikoga odmarati za subotnju utakmicu s Barcelonom. Radujemo se što možemo igrati ovakve susrete", rekao je Marcelo Bielsa, trener Athletica.

Još jedan španjolsko-njemački dvoboj u Madridu će pružiti Atletico i Hannover. Trener pobjednika Europa lige od prije dvije sezone Diego Simeone svjestan je važnosti utakmice.

"U ovoj se fazi razlikuju dječaci od muškaraca. Nadam se da ćemo odgovoriti na pravi način", rekao je Simeone.

Hannoveru je ovo tek druga sezona u Europi, ali njihov trener Mirko Slomka ima iskustva jer je vodio Schalke u polufinalu Kupa Uefa.

"Atletico nema loših strana, ni u obrani ni u napadu. Dat ćemo sve od sebe, a bilo bi sjajno kad bismo zabili pogodak."

U Nizozemskoj će AZ Alkmaar ugostiti Valenciju, dok će Sporting, koji je izbacio City, ugostiti Metalist, momčad koja je u prošlom kolu čudesno okrenula protiv Olympiacosa. Svi susreti počinju u 21.05.

Pročitajte više