Španjolski kralj okrunio košarkaše Reala: "Dugo smo ovo čekali"

Foto: Hina - Španjolski kralj Filip VI predaje pehar pobjednika Eurolige igračima Reala nakon pobjede u madridskom finalu protiv Olympiacosa

NAKON velike pobjede Real Madrida u finalu Eurolige nad grčkim Olympiacosom, igrači Pabla Lasa skinuli su veliki teret s leđa te su prekinuli post dug 20 godina.

>>> Okrunjeni kraljevi: Real prvak Europe nakon 20 godina!

Andres Nocioni je uoči sezone doveden kao zamjena za Nikolu Mirotića, a sinoć se okitio naslovom prvaka Europe i nagradom za najkorisnijeg igrača:

"Možda sam osvojio MVP nagradu, ali svi su odigrali dobro.  Pripremili smo se za ovu sezonu i rekli da će biti drukčija nego sezone prije. Sada smo tamo gdje smo htjeli biti. Možda je ovo odličan trenutak da mislim na mirovinu. Haha. Nije mi bilo lako napustiti Caju, no vrijedilo je donijeti takvu odluku zbog ovoga. Osjećam se jako dobro jer su iza ovoga mukotrpni dani treninga te mnogo bolova u koljenima i gležnjevima".

Kapetan Reala Felipe Reyes napokon se okitio titulom pobjednika: "Dugo sam čekao na ovu titulu. Bili smo blizu podizanja trofeja zadnjih par godina. Odličan je osjećaj. Zaslužili smo ovo za sav trud koji smo uložili. Igrali smo kao prava momčad, posebno u obrani".

Carroll: Znam već kakav je osjećaj izgubiti finale

Jaycee Carroll bio je ključan igrač Reala u utakmici nakon što je u trećoj četvrtini zaustavio nalet Olympiacosa sa 11 uzastopnih koševa: "Bila je ovo nevjerojatna utakmica, a bilo je i nevjerojatno imati onako vruću seriju u trećoj četvrtini. Presretan sam zbog pobjede. Znam već kakav je osjećaj izgubiti u finalu. Klub je čekao na ovu titulu dugi niz godina i napokon smo je osvojili".

Sergio Llull je još jedan igrač koji je dugi niz godina u Realu, a sad je napokon došao do kraja: "Ovo je najbolji trenutak moje karijere. Jako sam sretan. Cijeli turnir smo odigrali vrlo dobro. Zaslužili smo pobjedu, no sport nekad ne prati logiku. Radili smo više no ikad i ovo nam je nagrada. Znali smo da će ovo biti teška utakmica I da se Olympiacos nikada ne predaje. Na kraju su se vratili sa zaostatka od 11 koševa, ali smo na kraju mi zasluženo dobili".

Printezis: Znamo kako se Real sada osjeća

Giorgios Printezis, krilni centar momčadi iz Pireja, bio je realan nakon poraza:

"Nije moguće pobijediti svaki put. Real je večeras bio bolja momčad. Pogodili su teške šuteve. Teško je zaustaviti Real da ne igra u svom preferiranom tempu. Ponosni smo jer smo na putu do finala izbacili Barcelonu I CSKA, dvije odlične momčadi. Bili smo već par puta pobjednici pa se znamo kako se igrači Reala sada osjećaju. Oni imaju razlog za slavlje, ali mi nemam razloga da se osjećamo lose. Nismo odigrali dobro, ali smo potvrdili svoj status u europskoj košarci".

Njegov suigrač Sloukas također je svjestan da je ovo bila Realova noć: "Razočaran sam jer nismo odigrali kako inače igramo. No ne možemo uvijek pobjeđivati i igrati bolje od protivnika. Real ima odličnu momčad i zaslužio je pobiedu. Imali smo šansu kad smo se vratili u trećoj četvrtini, ali onda je Carroll zabio nemoguće šuteve. Izgubili smo koncentraciju, nismo odigrali dobro u obrani te smo im dopustili puno skokova".

Pročitajte više