Spektakl u Dortmundu: Borussia u sudačkoj nadoknadi zabila dva gola i plasirala se u polufinale!

Foto: Screenshot

GOLOVIMA Reusa i Santane u sudačkoj nadoknaditi, Borussija Dortmund šokantno je prošla među četiri najbolje momčadi Starog Kontinenta.

Bila je to uistinu nevjerojatna utakmica, a ono što je pošlo za rukom nogometašima Jurgena Kloppa može se samo usporediti s čuvenim finalom Lige prvaka 1999. godine između Manchestera i Bayerna i nezaboravnim golovima Solskjaera i Sheringhama. Čudotvorac iz Čilea Manuel Pelegrini tako je ostao na korak od fascinantnog postignuća, prolaska u polufinale najcjenjenijeg klupskog nogometnog natjecanja svijeta s dva debitanta. 2006. godine tamo je odveo Villarreal.

Joaquin šokirao prepuni Westfalen


No vratimo se događanjima u Dortmundu, gdje su se domaći igrači od prve minute bacili u napad protiv vrlo čvrstog protivnika. U 15. minuti u lijepoj prilici bio je Lewandowski, prošao je do ruba kaznenog prostora, onda je lobao istrčalog Willyja, međutim lopta je prošla tik poviše gola. Kada se očekivao nastavak nasrtaja njemačke momčadi, uslijedio je hladni tuš za domaće navijače. Dobro su kombinirali gosti pred kaznenim prostorom Borussije, naposljetku je lopta došla do Joaquina koji je lažnjakom izbacio Subotića te neobranjivo ljevicom pogodio donji kut Weidenfellerova gola.


Sjajni Lewandowski vratio nadu domaćinima


No, nije dugo trajala radost gostujuće momčadi. U 40. minuti sjajno su odigrali Goetze i Reus, loptu je u kaznenom prostoru primio Lewandowski, zaobišao je vratara i vratio stvari na početak. S tim rezultatom otišlo se na odmor, a u nastavak su igrači Jurgena Kloppa još agresivnije krenuli prema golu Willyja. U 47. minuti ukrotio je udarac poljskog golgetera, da bi šest minuta kasnije nakon sjajne dubinske lopte Goetze pucao s desetak metara iskosa, no lopta je otišla visoko poviše gola.

Eliseu doveo Pellegrinija na rub nevjerojatnog uspjeha

Kako je utakmica odmicala tako je sve više nervoze bilo u domaćim redovima, a sve opasnije kontre Španjolaca. U 69. minuti topovski udarac Toulalana jedva je Weidenfeller odbio u polje, da bi samo šest minuta kasnije Borussia promašila strašnu priliku. Scheiber je odlično prošao po desnoj strani, zavrnuo je u sredinu gdje je Reus pucao s pet metara, međutim nevjerojatnom reakcijom obranio je to Willy. Kazna je uslijedila u 82. minuti Isco je sjajno proigrao Baptistu u kaznenom prostoru, ovaj je iskosa izašao na Weidenfellera, poslao loptu pokraj, a gol je potvrdio Eliseu.

U finišu deja vu finala Lige prvaka iz 1999. godine

Sve nade navijača Borussije činile su se besmislene, u osam minuta trebalo je postići dva pogotka. No, fanatični Nijemci nisu odustali. Prvo je u 90. minuti pogrešku gostujuće obrane iskoristio je Reus koji se sjurio prema golu Malage i s lakoćom zabio za izjednačenje da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade stigao i drugi gol za nevjerojatni povratak. Nakon ubačaja s desne strane i velike gužve u kaznenom prostoru Malage, Felipe Santana zabio je s dva metra za prolaz Borussije. Najveći uspjeh ove momčadi nakon osvajanja naslova prvaka Europe iz 1997. godine.

Pročitajte više