Split slavi: Mate Bilić odveo RNK u Europu golom protiv konkurenta Lokomotive!

Foto: Hina

PRVA utakmica posljednjeg kola HNL-a donijela nam je veliki okršaj za Europu. Split je remijem (1:1) protiv Lokomotive na svom Parku mladeži ostao na četvrtom mjestu, što znači da će Crveni iduće sezone igrati kvalifikacije Europa lige.

Obje ekipe agresivno su otvorile utakmicu. Domaćin je u 9. minuti zatresao mrežu Lokosa preko Mate Bilića, ali glavni sudac utakmice Domagoj Ljubičić poništio je pogodak jer je napadač Crvenih bio u zaleđu. Belle je s 11 metara snažno tukao po golu, Zelenika je uspio odbiti loptu do Bilića, koji je požurio i zabio iz zaleđa. Lokosi su sredinom prvog dijela prešli u defenzivu. Pozivnica Nike Kovača očito je inspirirala Olivera Zeleniku, koji je radio čuda na golu gostujuće ekipe.

Ipak, Zelenika je kapitulirao sredinom drugog poluvremena. Belle je napravio kaos na lijevoj strani Lokomotivine obrane, ušao je u kazneni prostor i dao povratnu loptu koju je u mrežu pospremio iskusni Bilić.

Slavlje Splita trajalo je sve do 84. minute kada je Lokomotiva uspjela izjednačiti. Gol ide na dušu Marija Kvesića. Veznjak Splita odlučio se za povratnu loptu Zagorcu s 25 metara, ali Budimir je pročitao njegovu namjeru, presjekao loptu i zabio za izjednačenje. Lokomotiva se odmah otvorila, krenula je po pobjedu, ali zadnja linija Splita predvođena Križancem uspjela je odbiti svaki napad Lokosa do kraja utakmice.

Split - Lokomotiva 1:1

SASTAVI:

RNK SPLIT: Zagorac, Ibriks, Križanac, Vrgoč, Rugašević, Dujmović, Vojnović, Belle, Kvesić, Erceg, Bilić Klupa: Vuković, Glavina, Vitaić, Roce, Radotić, Galović, Baraban

LOKOMOTIVA: Zelenika, Bartolec, Prenga, Mrzljak, Musa, Chago, Trebotić, Šovšić, Pjaca, Begonja, Budimir Klupa: Kramer, Špehar, Šitum, Mišić, Plum, Pajač, Gorupec

 

Pročitajte više