Sramota u Danskoj: Šahtar slavio na krilima nesportskog gola

NOGOMETAŠI Šahtara slavili su u 5. kolu Lige prvaka s 5:2 na gostovanju kod danskog Nordsjaellanda. Utakmicu je obilježio sramotan prvi gol ukrajinske momčadi.

Domaći nogometaši su izbacili loptu nakon ozljede jednog ukrajinskog nogometaša. Willian im je vratio loptu, ali Luiz Adriano je prekinuo njegovo dodavanje, zaobišao iznenađenog domaćeg golmana i ubacio loptu u praznu mrežu. Danski nogometaši nisu mogli vjerovati kako se nesportski ponio Brazilac.

Prethodno je vodeći gol za Nordsjaelland zabio Nordstrand. Domaća momčad se brzo oporavila od šoka i uspjela ponovno povesti u 29. minuti golom Lorentzena. Ipak, do kraja prvog dijela izjednačio je Willian.

U drugom poluvremenu je na terenu postojala samo jedna momčad - ona ukrajinska. Willian je zabio još jedan gol, a Luiz Adriano dodao dva za "nesportski" hat-trick.

U drugoj utakmici ove skupine Juventus je s 3:0 ponizio Chelsea. Šahtar je izborio drugi krug s deset bodova i u posljednjem kolu dočekuje Juventus koji ima bod manje. Chelsea je na sedam bodova, a Nordsjaelland ima jedan.

Pročitajte više