Sramotno bezmudi Hajduk omogućio Splitu povijesni uspjeh

Foto: Index,Hina

SPLIT je uzvratnoj utakmici polufinala Kupa na Parku mladeži pobijedio Hajduk s 1:0 te se s ukupnih 2:1 plasirao u finale Kupa gdje će igrati protiv boljeg između Dinama i Rijeke.

Premda je Hajduk bio opasniji i konkretniji, barem u prvih 45 minuta, jedini gol su postigli Crveni i to iz penala u 43. minuti, a strijelac je bio Sokol Cikalleshi.

Ipak, kad sagledamo sve što smo vidjeli u ovih 90 minuta na Parku mladeži, dojma smo da je Split i više nego zasluženo prošao u finale. Hajduk je bio blago rečeno očajan. Istina, momčad s Poljuda nalazi se u nezapamćenoj krizi, ovo im je već peti poraz u nizu, no i većim momčadima od Bilih događalo  se da proživljavaju krizu rezultata.

Sramotan i bezmudan Hajduk

Međutim, ono što boli svakog navijača Hajduka je da u ovoj momčadi danas nije bili ni želje ni borbenosti. Jedna stvar je izgubiti, no druga stvar je izgubiti bez htijenja i bez volje. Upravo takav beskrvni Hajduk je danas odigrao jednu od najsramotnijih partija u svojoj novijoj povijesti.

Teško je nabrojati sve što u momčadi Gorana Vučevića danas nije funkcioniralo. Zapravo, puno je lakše izdvojiti ono što je. Osim situacije iz 36. minute, kad je mladi Nikola Vlašić fantastičnim prodorom proigrao Milevskog, koji je pogodio vratnicu, od Hajduka nismo vidjeli apsolutno ništa.
S druge strane igrači Splita su imali pozitivan rezultat iz prve utakmice (1:1 u gostima) i strpljivo su se branili i vrebali svoju priliku.
 
Upravo taj jedan bljesak je i odlučio utakmicu. Bagarić se sjurio u kazneni prostor Bilih, Milović i Jozinović su zajednički startali na njega i sudac Bebek je pokazao na bijelu točku. Sokol Cikalleshi je bio precizan i Split je poveo. Odmah nakon pogotka, u sučevoj nadoknadi Mijo Caktaš je imao odličnu priliku, no pucao je loše i to je bilo sve od Hajduka.
 
Drugo poluvrijeme Hajduk nije ni odigrao
 
Uz najbolju volju ne možemo izdvojiti niti jednu šansu u nastavku utakmice jer Hajduk nije ni pokušao postići gol kojim će barem izboriti produžetak. Milevskij je i danas, po tko zna koji put do sada dokazao da više nije za ozbiljni nogomet. Ukrajinac, od kojega se očekivalo da će svojom kreacijom raditi razliku nije dobio niti jedan duel te je sve lopte izgubio. Sušić se nije ni ''pojavio'' na utakmici, a o igri BiH reprezentativca sve je rekla Torcida koja mu je poručila da se gubi iz Hajduka.
 
Mijo Caktaš, koji je danas upisao stoti nastup u Bilom dresu ostao je zapamćen samo po onom promašaju iz 45 minute. Mladom Juranoviću, jednom od rijetkih koji je danas pokazao želju nitko ne vjeruje niti mu itko dodaje, tako da je besciljno lutao bespućima sredine terene čekajući loptu, koju nije dočekao. Kad kažemo, da je Jozinović bio jedan od najboljih danas na terenu, onda smo sve rekli o igri Hajduka. 
 
Torcida je rekla svoje
 
Hajduku je ovo čak peti poraz u nizu, a taj negativan niz desetljećima nije preživjela niti jedna uprava s Poljuda. Hoće li Brbić i kompanija ''sačuvati glavu'', tek ćemo vidjeti, no znakovita je bila poruka Torcide baš njemu:
 
''Srami se, uništio si Hajduk. Ako imaš imalo morala, večeras daj ostavku!'' 
 

 

 

SUDAC: IVAN BEBEK

Pročitajte više