Srna: Modrić je jedan od najboljih veznjaka na svijetu, u velikom klubu dobio bi sigurno Zlatnu loptu

KAPETAN Hrvatske Darijo Srna dao je intervju za francuski L`Equipe gdje je govorio vrlo pohvalno o svojim suigračima. Posebno je pohvalio Luku Modrića kojeg smatra kandidatom za Zlatnu loptu u budućnosti..

"Luka je moj veliki prijatelj i najdraži igrač. On je jedan od najboljih na svijetu. Da igra u nekom velikom klubu, mogao bi dobiti Zlatnu loptu France Footballa, što mu neprestano govorim", rekao je Srna.

"Žele ga Chelsea i Manchester United, no u španjolskoj ligi bi se šetao. Toliko je sjajan, a u Engleskoj mu je kompliciranije zbog njegovih karakteristika. Poštujem Tottenham, imaju velike igrače i trenera, ali taj klub nikad neće biti prvak Engleske", dodao je.

Potom je prokomentirao još nekoliko suigrača...

"Malo sam igrača u karijeri vidio koji imaju takvu nogometnu inteligenciju kao Vedran Ćorluka. Može igrati desnog bočnog, u sredini obrane, lijevog bočnog, što smo vidjeli protiv Turske, pa čak i na mjestu zadnjeg veznog. Ozljede su ga usporile, ali sigurno će napraviti veliku karijeru", istaknuo je.

"Mandžukić? On je životinja. Napadač čelične volje. Pokazao je koliko je koristan reprezentaciji. Ovo mu je bilo prvo veliko natjecanje, a odigrao ga je sjajno", dodao je, pohvalivši također Schildenfelda, Pletikosu, ali i Ivana Perišića.

Pročitajte više