Srpski vice-kapetan Kolarov na ovo je reagirao rasističkim uvredama!

Foto: AFP

ALEKSANDAR KOLAROV, lijevi bek Manchester Cityja i zamjenik kapetana reprezentacije Srbije, žestoko se sukobio s dvojicom navijača Newcastlea, koji su, dok se zagrijavao na St. James Parku, iza njega razvili albansku zastavu.

Incident se desio u prvom poluvremenu utakmice 17. kola Premiershipa, dok se Kolarov pored terena pripremao ući u igru umjesto ozlijeđenog Nasrija.

Srpski reprezentativac zatražio je da se albanska zastava ukloni, a kada zaštitari to nisu napravili, uslijedio je gotovo desetominutni verbalni sukob s navijačima Newcastlea.

Komentirajući ovaj incident na Twitteru, nekoliko očevidaca tvrdi da je Kolarov prema navijačima bacio i bočicu vode. Nije potrebno dodatno objašnjavati zašto provociranje albanskom zastavom kod Srba ima učinak "crvene krpe".

Jedan od navijača Newcastlea prijavio ga je redarima, a drugi ga je policajcima na stadionu prijavio za rasizam, o čemu je na poluvremenu dao i izjavu policiji.

Nakon utakmice, policija je uzela i izjavu od Kolarova, nakon čega je zajedno sa suigračima otišao u Manchester.

Policija u Newcastleu priopćila je kako istražuje incident okarakteriziran kao "rasistički".

"Policija je dobila prijavu o rasističkom riječniku korištenom na stadionu St. James Park tijekom utakmice Newcastlea i Manchester Cityja. Takve optužbe smatramo izuzetno ozbiljnima i provodimo istragu o ovom incidentu", priopćio je glasnogovornik policije u Newcastleu.

Engleski mediji pišu da bi Kolarov, bez obzira što je već razgovarao s policijom, sljedećeg tjedna opet trebao dati izjavu u policiji Newcastlea.

Pročitajte više