Stara dama na dnu skupine: Spektakl u Torinu završio bez pobjednika

Foto: Guliver Image/Getty Images

U SUSRETU četvrtog kola natjecanja po skupinama Lige prvaka, Juventus i Real remizirali su s 2:2 u Torinu. Talijane je u vodstvo doveo Vidal krajem prvog poluvremena, Madriđani su preokrenuli susret golovima Ronalda i Balea, da bi Fernando Llorente pola sata prije kraja postavio konačnih 2:2.

Kopenhagen spasio Staru Damu - Juve na dnu ljestvice nakon četiri kola

Treba reći kako je talijanskoj momčadi uvelike na ruku išao susret druge utakmice skupine, gdje je Kopenhagen svladao Galatasaray i tako ostavio Juventus u borbi za knockout fazu. Nakon četiri kola Real je prvi s 10 bodova, Turci drugi s četiri, koliko ima i Kopenhagen, dok je Juventus posljednji sa samo tri boda.

Vratimo se događanjima na stadionu Juventusa, gdje su domaćini bolje otvorili susret. Već u petoj minuti Pogba je povukao nekoliko metara, snažno tukao iz velike daljine, a lopta prohujala zamalo poviše gola. Gosti su uzvratili preko Ronalda i Balea, koji su u 9. i 12. minuti projektilima dobro zagrijali slavnog Gigija Buffona na vratima Stare Dame.

Čudesni Casillas spašavao Madriđane



U 17. minuti opet je na scenu stupio Pogba. Prošao je nekoliko igrača, sjajno opalio po golu, ali iskazao se izvanrednom paradom Iker Casillas. Od 24. do 28. minute španjolski vratar u tri navrata spašavao je gol Madriđana. Dvaput je bio bolji od Vidala, dok je jednom sjajnim refleksom skinuo pokušaj glavom Marchisija, nakon izvanrednog ubacivanja Carlosa Teveza. I onda, nakon još nekoliko poluprilika, Juventus je poveo.

Varane je nespretno startao u kaznenom prostoru na Pogbu, a sudac bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Vidal je bio precizan za veliko slavlje u Torinu. S minimalnim vodstvom domaće momčadi otišlo se na odmor, međutim već početkom drugog poluvremena gosti su izjednačili. Igrala se 53. minuta kada je Caceres je grubo pogriješio u dodavanju,  Benzema je prihvatio loptu, proigrao Ronalda koji oči u oči s Buffonom ne griješi.

21. golom sezone Ronaldo poništio vodstvo Juventusa

U 56. minuti mogli su gosti sasvim preokrenuti rezultat, međutim sjajan udarac Xabija Alonsa zaustavio se na gredi. Buffon je već bio svladan. Tri minute kasnije na asistenciju Pogbe Tevez je odlično pucao, međutim Casillas je opet bio na visini zadatka. Što se nije dogodilo u 56. minuti, jest u 60. Ronaldo je probio krilo, zavrnuo na drugu stativu gdje Bale zabija za 2:1.

Nakon gola učinilo se da je momčad Carla Ancelottija slomila otpor domaće momčadi, no nije bilo tako. U 65. minuti Caceres se iskupio za pogrešku, uputio je sjajan duboki centaršut prema Llorenteu, Španjolac je u duelu s Varaneom bio spretniji, poslavši loptu u nebranjeni dio mreže. Do kraja dvoboja zabilježili smo još nekoliko poluprilika, međutim rezultat se nije mijenjao.

Juventus - Real     2:2 

Pročitajte više