Štimac: 50 huligana neće slomiti ovu reprezentaciju!

IGORU ŠTIMCU za sada sve ide prema planu. Hrvatska još traži pravi ritam igre, ali Skopje je donijelo neke pozitivne detalje. Igrači su ga slušali, nisu odstupali od taktike, a Štimac je s istanbulskom taktikom preko bokova i prekida postigao što je htio. Visili smo kod 2:1, mogli smo primiti pogodak, ali su Kalinić i Badelj mogli i zabiti. Pobjeda je vrijedna, ponovo ostvarena bez Luke Modrića kojeg je Štimac slobodno mogao i ranije izvesti. Puno je momenata koje vrijedi analizirati, no izbornik je nakon utakmice opet morao sipati žuč. Kada su se reflektori ugasili, stao je s novinarima. I krenulo je...

"Ništa neće slomiti ni pokolebati ovu reprezentaciju. Čak ni 50 huligana koji nas sramote gdje god stignu. Neće slomiti ni mene, jer sam tvrd orah. Još su tvrđi oni u svlačionici. Ponovit ću kako se nadam da će navijačima doći iz guzice u glavu. Moraju shvatiti da nam je potreban svaki kvalitetan igrač", kaže Štimac koji se zbog navijača nakon utakmice.

Kapetan je čvrsto zagrlio Sammira i nije želio pozdraviti navijače koji su mu zviždali. Štimac je hladne glave Srnu poslao pred tribinu.

"Rekao sam igračima da pozdrave navijače jer su zaslužili, a ne da ostanu bez pozdrava zbog 50 huligana"

Što se opservacija o igri tiče, izbornik kao i njegovi igrači žali jer nismo zabili više pogodaka, a trebali smo. Nedefiniranu igru u sredini prepisuje taktici koju su igrači poštovali. Umjesti silom kroz sredinu, širili smo igru. Ukazao se i Rakitić, kojeg Štimac više neće umarati na zadnjem veznom.

"Vidio sam da golman voli izlaziti. Nije da sam gađao, ali uputio sam dugu loptu i ušla je. Presretan sam, prošlo je vrijeme kada sam ispao iz prve postave", rekao je Raketa.

Reprezentacija je već stigla u Osijek, trenirat će na Gradskom vrtu u 16:30.

>>> OPŠIRNIJE ANALIZE I REAKCIJE NAKON POBJEDE U SKOPJU:

>>> KOMENTAR: JESU LI TRI BODA ZAISTA NAJVAŽNIJA?

> Pogledajte kako su igrači preživjeli Skopje: Rakitić presretan, Sammir će uokviriti dres

< Štimac i Srna posvađali se zbog navijača: "Nekima mora doći iz guzice u glavu!"

> Spasili se u paklu Skopja! Rakitić donio velike bodove, Modrić i Sammir gledali

> Štimac konačno usrećio Mamića: Sammir "gazdi" navukao osmjeh na lice

> Makedonci šokirani zbog poraza: "Ostali smo bez bodova i Pandeva"

> Vlaović: Rakitić je proigrao jer igra na pravoj poziciji, a ne zbog Štimčevih kritika

Pročitajte više