Štimac s reprezentacijom na Hitrecu: "Izostanak Srne i Šimunića nam je veliki hendikep"

Foto: Hina, Index
Video: Dario Dalmacija/Index

HRVATSKA nogometna reprezentacija okupila se u Zagrebu pred okršaj s Belgijom, koji se u petak od 18 sati igra na Maksimiru. Izbornik Igor Štimac igrače je izveo na prvi trening na novouređenom Dinamovom Hitrec-Kacijanu. U petak će igrati protiv Belgije pretposljednju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

> Modrić: Vjerujem da ćemo pobijediti Belgiju

> Pogledajte kako su "podmukli" Belgijci pokušali prevariti Štimca!

> Belgijcima bi umjesto Maksimira, više pasale Krapinske Toplice: Ozlijedio im se i Mirallas!

> Branko Strupar upozorava: Belgija u Zagreb dolazi po pobjedu, nikad nisu imali jaču generaciju

Štimac: Belgija ima vrlo široku klupu

Na treningu nije bilo navijača, koji su izabranu vrstu redovito pratili u ovim kvalifikacijama na treninzima u Veslačkoj. Nije bilo ni kapetana Darija Srne, koji pauzira jednu utakmicu zbog kartona, a prvi trening propustio je Ivan Rakitić koji se tek kasnije priključio suigračima. Trening je napustio i vratar Danijel Subašić, koji je odšepao do svlačionice.

"Neigranje Šimunića i Srne bit će veliki hendikep za nas. Radi se o dvojici standardnih i iskusnih igrača. Dodatni problem za nas bit će i činjenica što Belgija u Zagreb dolazi u odličnoj formi jer veliki broj njihovih igrača standardno igra u svojim klubovima i to na visokoj razini. Osim toga imaju i široku klupu", požalio se Štimac.

Na prvom treningu pred Belgiju imao je sve igrače, osim Rakitića koji se momčadi priključio tek kasnije. "Raketa" je u fantastičnoj formi, sam je probudio Sevillu u posljednim utakmicama, a gotovo svaku zabija ili asistira. U reprezentaciji je njegova igra drugačija, no Štimac tvrdi da to nema veze s njegovom taktikom.

"Krivo mi je što neki tvrde da Rakitiću ne damo igrati. Nitko njemu ne brani kretanje, igranje, dolazak do protivničkog šesnaesterca, dapače, zahtijevamo to od njega".

Mandžukić ozdravio: Imamo šanse za prvo mjesto

Iako ga Pep Guardiola nije koristio u Bayernu jer je bio bolestan, Mario Mandžukić bez problema je radio vježbe pod budnim okom Zvonka Komesa:

"Belgijcima je ofenziva najbolji dio ekipe. No, moramo vjerovati, još imamo šanse za prvo mjesto", rekao je Mandžukić.

Strupar: Hrvatska se nakon dvije loše predstave može vratiti na pobjednički kolosijek

Bivši belgijski reprezentativac Branko Strupar s velikim je zanimanjem pratio prvi trening hrvatske reprezentacije uoči ogleda s Belgijom.

"Svi znamo da je Belgija kvalitetna, ali i mi imamo svoju kvalitetu. Najvažnije je da ne izgubimo", poručio je bivši napadač Dinama.

"Hrvatska može parirati bilo kome, pa tako i Belgiji koja je oslabljena nekim izostancima. Doduše, nama će nedostajati Šimunić i Srna", smatra Strupar, koji očekuje otvorenu utakmicu.

"Sve se zna, sve je poznato. Bit će teško, dolazi jedna kvalitetna ekipa, ali to je odlična šansa da se vratiš na pobjednički kolosijek nakon dvije loše predstave".

Hrvatska još može sve izgubiti

Hrvatska za Belgijom zaostaje šest bodova i prvo mjesto nitko više ne vidi kao realnu mogućnost, iako matematički Belgija još nije u Brazilu. Bit će ako na Maksimiru osvoji barem bod. Ono što može zabrinuti hrvatske navijače je činjenica da Štimčeva momčad, u slučaju drugog mjesta, tek mora osigurati mjesto u dodatnim kvalifikacijama. Nakon Belgije slijedi gostovanje u Škotskoj, koja je u lipnju slavila u Zagrebu. Izbornik i igrači uvjereni su u pozitivan ishod, barem što se doigravanja tiče.

Belgija u Zagreb stiže već u srijedu.

Modrić, Olić, Kranjčar i Kovačić dijelili ulaznice

Oblačno, ali suho zagrebačko poslijepodne dio igrača posvetio je dizanju atmosfere i privlačenju navijača na Maksimiru. Modrić, Olić, Kranjčar i Kovačić dijelili su ulaznice Zagrepčanima i družili se s navijačima.

Pročitajte više