Štimčev prvi protivnik bez izbornika: Toshacku otkaz jer nije htio preseliti u Makedoniju!

JOHN TOSHACK dao je ostavku na mjesto izbornika nogometne reprezentacije Makedonije! Iskusni Velšanin Makedonce je preuzeo prije točno godinu dana, a odlazi ni mjesec dana prije početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Toshacku je sporazumno raskinut ugovor nakon što je došlo do sukoba između njega i vodstva tamošnjeg nogometnog saveza. FFM i njegov predsjednik Gjogjioski tražio je od Toshacka da dulje boravi u Makedoniji kako bi imao bolji uvid u makedonski nogomet te kako bi se uključio u edukaciju trenera i pomogao popraviti opće stanje u makedonskom nogometu. Velšanin to nije prihvatio i odlučili su raskinuti suradnju.

Toshack se na press konferenciji oprostio od Makedonaca i iznio svoja očekivanja pred početak kvalifikacijskog ciklusa kojeg bivša jugoslavenska republika počinje protiv Hrvatske 7. rujna.

"Teška je to skupina, no vjerujem u makedonsku momčad. Pratit ću njihov napredak, želim tim mladićima svu sreću. Pokazali su talent i potencijal za budućnost. Ovim putem trebaju ići", rekao je Toshack.

U osam utakmica na klupi, od čega su četiri bile prijateljske, upisao je jednu pobjedu protiv Andore u kvalifikacijama.

Privremeni izbornik bit će Goce Sedloski koji će reprezentaciju voditi u srijedu na utakmici s Litvom u Skopju. Ime novog izbornika bit će objavljeno ubrzo nakon utakmice.

Pročitajte više