Što napraviti s honorarcem koji donese dva trofeja?

U "VATROGASNOM" odijelu, s utegom najgoreg prvenstvenog plasmana u eri Romana Abramoviča, Di Matteo je ugravirao ime kluba u jedinu dranguliju koja je još imala vrijednost za njegovog šefa. Naravno, Di Matteo je imao utoliko zadatak jer je preuzeo igrače koji su dogovorno smijenili Villasa-Boasa i odlučili igrati nogomet. Prvi među njima, Diider Drogba, još će itekako razmisliti o ostanku na Stamford Bridgeu, makar bi Abramovič bio lud da ne iskoristi svako raspoloživo oružje i zadrži zvijezdu koja mu je sinoć uručila ušati pehar. Što se DI Mattea tiče, situacija je drugačija. Bio je rješenje za izgurati sezonu, a danas...

"Roberto Di Matteo ozbiljan je kandidat za dužnost stalnog menadžera naše momčadi", u opijeno nedjeljno jutro izjavio je predsjednik Chelseaja Bruce Buck za kamere Sky Sportsa.

Di Matteo je umjesto svog učitelja "Villasa-Goasa" momčad preuzeo u ožujku i klubu donio dva trofeja. Nitko ih nije očekivao.

41-godišnji Talijan, četvrti u povijesti s titulom Lige prvaka, za sada šuti. I time puno govori.

"Robbie će ubrzo saznati svoju sudbinu. Bolje prije nego kasnije. Odradio je fantastičan posao, jer je igračima vratio samopouzdanje koje su ranije imali i momčad je pod njegovom palicom igrala na visokoj razini. Zadnjih šest ili osam tjedana gurnuli smo špekulacije o menadžeru za sljedeću sezonu po strani, jer smo se koncentrirali najprije na Barcelonu u polufinalu Lige prvaka, pa na finale FA Cupa protiv Liverpoola, te naposljetku na finale protiv Bayerna. No, sada je stiglo vrijeme da sjednemo i počnemo rješavati taj slučaj. Di Matteo je napravio izvanredan posao i on je svakako kandidat za našeg menadžera za buduće razdoblje. Ozbiljni kandidat", najavio je Buck, dodajući da će novog (ili starog) trenera klub ustoličiti prije lejtnog prijelaznog roka.

Terry poslao poruku: Želimo Di Mattea!

"Zaista trebamo novog menadžera prije nego krenemo u diskusije o igračima koji su nam zanimljivi u prijelaznom roku", smatra Buck.

Jasnu poruku poslao je kapetan John Terry, koji je u ime svlačionice pokazao palac gore Di Matteu.

"Ono što je napravio je sjajno. Želimo da dobije stalan posao"

Podršku kolegi dao je i čovjek kojeg je porazio, Jupp Heynckes.

"Da sam ja vlasnik Chelseaja, Di Matteo bi već sutra potpisao trogodišnji ugovor"

Situacija Drogba: Vidjet ćemo kamo će nas diskusija odvesti

Istaknuo je i kako će klub obaviti razgovore s agentom Didiera Drogbe. 34-godišnjem junaku istječe ugovor sklopljen 2004. godine. Već su ga povezali s Barcelonom. 

"Didier je igrač za velike utakmice i u finalu je još jednom to pokazao. Mislim da će naš izvršni direktor Ron Gourlay sjesti s njegovim agentom idućeg tjedna. Vidjet ćemo kako će se odvijati ti razgovori. Mi moramo napraviti ono što je najbolje za naš klub. Didier mora napraviti što je najbolje za njega, pa ćemo vidjeti kamo će nas ta diskusija dovesti", zaključio je predsjednik slavljenika.

Pročitajte više