Stosur iznenadila Šarapovu, Radwanska bolja od Wozniacki, Azarenka predala

U POLUFINALU vrlo jakog teniskog WTA turnira u japanskom Tokiju igrat će Samantha Stosur, Nadja Petrova, Angelique Kerber i Agnieszka Radwanska.

Stosur je u 12. međusobnom susretu protiv Marije Šarapove slavila tek po drugi put! Rezultatom 6:4, 7:6(10) nakon gotovo dva sata igre Australka je izborila polufinale i ogled protiv druge Ruskinje – Petrove.

Australki je trebalo je čak pet meč-lopti da stigne do velike pobjede. Kod rezultata 11:10 u tiebreaku drugog seta Šarapova je ispustila poen na vlastitom servisu nakon čega više nije bilo povratka za lijepu Ruskinju. U polufinalu Australku čeka još jedna igračica protiv koje ima negativan omjer (3-5) – Nadja Petrova. Ruskinja je u svom četvrtfinalu nakon dva i pol sata igre slavila protiv Talijanke Sare Errani rezultatom 3-6, 7-5, 6-3.

Uzvratila je tako Ruskinja talijanskoj tenisačici za poraz u 2. kolu ovogodišnjeg Australian Opena kada je bilo glatkih 6-2, 6-2. U konačnici je Errani osvojila poen više u odnosu na Petrovu (102-101), međutim, presudan break viška napravila je Ruskinja te dobila priliku igrati za ulazak u svoje drugo WTA finale ove sezone, nakon što je osvojila 11. WTA naslov u Hertogenboschu, turniru uoči Wimbledona.

Njemica Angelique Kerber izborila je polufinale bez borbe. Četvrtfinalni susret zbog slabosti predala joj je prva tenisačica svijeta - Viktorija Azarenka. Bjeloruskinja je nakon objave da odustaje od daljnjeg natjecanja rekla i da se osjeća loše otkako je sletila u Japan.

Kerber će u polufinalu igrati s Poljakinjom Agnieszkom Radwanskom koja je sa 6:4, 6:3 pobijedila Caroline Wozniacki.

WTA Tokio, četvrtfinala:

Petrova (17) - Errani (6) 3:6, 7:5, 6:3

Stosur (8) - Šarapova (2) 6:4, 7:6(10)

Kerber (5) - Azarenka (1) predaja Azarenke

Radwanska (3) - Wozniacki (10) 6:4, 6:3

Pročitajte više