Stramaccioni: Gradim veliki Inter, a Kovačić je jedna od važnijih figura

Foto: AFP

NAKON novog poraza u Serie A, trener Nerazzurra Andrea Stramaccioni trubio je o velikom Interu kojeg će graditi u narednim sezonama...

"Da, griješio sam, ali uvijek nastojeći raditi dobro za Inter. Naše ovogodišnje rezultate jednostavno ne možete odvojiti od nesretnih događaja koji su nas pratili. Mi smo ostali bez Cassana, Palacija i Milita. Zamislite da Napoli ostane bez Cavanija, Pandeva i Insignea. To vam je ta relacija", istaknuo je mladi strateg.

"Novi će Inter, Inter u sljedećoj sezoni, igrati 20 metara dalje od svog gola sa svim linijama. Predsjednik Moratti želi stvoriti momčad koja će ponovno igrati važnu ulogu u europskom nogometu, a Kovačić tu kotira vrlo visoko. Napravili bismo velik korak u tom pravcu već ove sezone, samo da su nas mimoišle ozljede", dodao je.

Inače, Kovačić je dobio slabašnu ocjenu za svoj nastup protiv Napolija... Tuttosport ga je ocijenio sa slabih 5.5..."Čudo od djeteta u Interovoj veznoj liniji opet je dokazalo da posjeduje igračku klasu. Nažalost, od suigrača ne dobiva nikakvu pomoć pa ga to često vodi u pretjerivanje", stoji u opisu.

Još se biranijim riječima o kreatoru Interove igre izjasnila milanska Gazzetta dello Sport.

"U nedjelju Kovačić nije imao suigrače, posebice napadače, s kojima bi mogao "komunicirati", no svoj je posao svejedno opet odradio vrlo dobro. Dodirnuo je loptu ukupno 67 puta, a od 47 dodavanja netočno je plasirao samo pet. Za razliku od pet lopti koje je izgubio, njih šest je osvojio, što dovoljno govori o njegovu defenzivnom angažmanu. Slab je bio u driblinzima, koje inače jako voli", ističe se.
 

Pročitajte više