Šukerova glupost odjeknula i do Novog Zelanda

Foto: HINA

NOVOZELANDSKI Herald upoznao je svoje čitatelje s pet stvari koje trebaju znati o dokvalifikacijskom dvoboju Islanda i Hrvatske.

Veličina nije važna

"Ako Island uspije proći Hrvatsku, postat će najmanja zemlja po broju stanovnika u povijesti na svjetskim prvenstvima. Trinidad i Tobago s 1,2 milijuna stanovnika drži rekord, a Island ima četiri puta manje stanovnika.

Obraz na Islandu se dogodio imenovanjem Larsa Lagerbacka za izbornika, trenera koji je svoju Švedsku odveo na pet natjecanja zaredom."

Ludnica za ulaznicama

"Otprilike deset posto islandskog stanovništva pokušalo je dobiti ulaznice za najveću nogometnu utakmicu u povijesti svoje zemlje. Islandski nogometni savez je pokušao izbjeći gužvu na svojoj službenoj stranici prodavanjem ulaznica u četiri sata ujutro, a stadion je rasprodan za tri sata."

Vremenski uvjeti

"Hrvati će se osim napaljenog domaćina boriti i s vremenskim uvjetima. Klima na Islandu je različita od one u Hrvatskoj, vremenska prognoza je loša, a Island nikada nije organizirao utakmicu ovako kasno u godini."

Kovačev debi

"Utakmicu će obilježiti i trenerski debi Nike Kovača, bivšeg izbornika U-21 reprezentacije. Priliku je dobio nakon otkaza Igoru Štimcu koji nije izborio direktan plasman u Brazil."

Optužbe za korupciju

"Atmosfera u Hrvatskoj je narušena nakon emitiranja dokumentarca o korupciji i namještanju utakmica u hrvatskom nogometu.

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, zbog tog dokumentarca izbacio je TV ekipu državne televizije s čartera za Island."

Prva utakmica između Islanda i Hrvatske igra se u petak od 20 sati.

Najnovije vijesti o hrvatskoj reprezentaciji i utakmicama s Islandom čitajte na Indexovoj temi:

Pročitajte više