Sušić nakon blamaže protiv Cipra: Ovo je prvi put da smo izgubili od slabije reprezentacije

Foto: Hina

NAKON koliko toliko solidnog nastupa na SP u Brazilu, od reprezentacije BiH očekivalo se da će pobjedom otvoriti kvalifikacije za EP u Francuskoj 2016., no u Zenici je jučer Cipar šokirao izabranike Safeta Sušića i slavio je 2:1.

Nakon poraza izbornik Sušić je bio kritičan prema igri svoje momčadi i priznao je da su gosti bili bolji te da su posve zaslužili pobjedu:

"Nismo zaslužili pobjedu. Protiv ovakve ekipe morate na odmor otići sa dva gola razlike. Mi smo bili dobri samo prvih deset minuta, ostalo nismo izgledali dobro. Zaista nismo zaslužili da pobijedimo, mogli smo doći do boda. Ja čestitam Cipru na zasluženoj pobjedi", rekao je Sušić.

Na pitanje jesu li igrači BiH možda podcijenili protivnika te da li su možda ušli u meč s mišlju ''lako ćemo'', Sušić je odgovorio:

''Ma nikakvo podcjenjivanje. Znali smo mi jako dobro kako će oni igrati, na to smo se pripremali i na to sam upozoravao. Druga je stvar što su neki igrači bježali od lopte i što su se krili. Ovo je prvi put da smo izgubili od neke slabije reprezentacije'', rekao je Pape te se osvrnuo na promašeni penal Miralema Pjanića, koji je reprezentaciji BiH pri kraju susreta mogao donijeti barem bod:

''Ja sam odredio tko će pucati penal. Pjanić je rekao da u Romi šutira poslije Tottija penale, ostali nisu bili toliko zainteresirani za preuzeti odgovornost i odluka je pala na Pjanića. Ja nikada ne krivim igrača koji promaši penal'' završio je Pape presicu.

Kapetan Zmajeva, Edin Džeko poslije utakmice nije krio razočaranje:

"Počeli smo odlično. Zabili smo gol u 6. minuti, i onda smo pali. Primili smo gol iz ničega. Ekipa koja želi plasman na EURO ne smije primati takav gol. I drugi pogodak smo primili jer je lopta Cipra prošlo kroz pola naše obrane", rekao je Džeko i onda je dodao:

"Svi su igrači došli spremni jer smo prošli pripreme sa svojim klubovima. Nemamo alibi za ovaj poraz. Nismo podcijenili Cipar, to je sigurno. Tražim od navijača da nam oproste.''

Strijelac jedinog gola za BiH, Vedad Ibišević svjestan je da ih je ovaj poraz jako poremetio u planovima, no nada se da će BiH ipak izboriti plasman na EURO:

 ''Dobro smo počeli, a poslije je pošlo po zlu sve što je moglo poći. Promašili smo i penal. Teška utakmica, poraz koji boli, ali moramo ići dalje. Moramo biti stabilniji i ne puštati protivnika da priđe tako blizu. U teškoj smo grupi, a s ovim porazom bit će još teže''.

 

Pročitajte više