Sušić za odlučujuće kvalifikacijske dvoboje pozvao Zorana Kvržića: Presretan sam!

Foto: Getty images

IZBORNIK BiH Safet Sušić objavio je danas imena 23 igrača na koja će računati u odlučujućim kvalifikacijskim dvobojima za SP u Brazilu. Jedini debitant na popisu veznjak je Rijeke Zoran Kvržić.

Veliko je to priznanje za nekadašnjeg igrača Osijeka, koji se preporodio dolaskom na Kantridu. U 15 ovosezonskih susreta u svim natjecanjima Kvržić je postigao pet golova i dodao tri asistencije.

"Treba se najozbiljnije pripremiti i ozbiljno ući u utakmicu sa Lihtenštajnom. Oni imaju već jedno iskustvo igranja sa nama, kada su počeli otvoreno i primili osam golova i vjerojatno će sada doći sa ciljem da ne prime puno golova", rekao je bh. izbornik.

"To znači da će igrati zatvorenije i da će nama trebati vremena da postignemo prvi gol. Igrači su svjesni da se ni jedan protivnik ne smije podcijeniti i ne treba razmišljati o drugoj utakmici dok se ova ne završi", dodao je Safet Sušić.

Sušić: Presretan sam

"Naravno da ću se odazvati na poziv selektora BiH. Velika mi je čast igrati za svoju zemlju. Moram priznati da me poziv iznenadio. Potajno sam se nadao da bih mogao biti reprezentativac. Dakle, očekivao sam poziv selektora Sušića, ali ne ovako brzo", rekao je Kvržić za Anadolu Agency.

"Bosna i Hercegovina ima sjajnu reprezentaciju sastavljeno od velikih svjetskih igrača. Čast mi je što ću biti dio tima i imati priliku biti sa svima njima. Vjerujem da ćemo pobijediti Lihtenštajn u Zenici i Litvaniju u gostima, te tako osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama, te da ću biti u selektorovim planovima i za sami Mundijal naredne godine", dodao je. 


Kvržić je rođen 7. avgusta 1988. godine u Doboju. Karijeru je počeo u lokalnom Rudaru iz Stanara, a potom je igrao za Proleter iz Teslića. Nakon što je nastupao za HAŠK, postaje igračem Osijeka, odakle je došao u Rijeku za koju briljira u ovoj sezoni.

Popis:


Vratari: Asmir Begović (Stoke), Asmir Avdukić (Borac Banja Luka), Jasmin Fejzić (Aalen)

Braniči: Emir Spahić (Bayer),  Avdija Vršajević (Hajduk), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Toni Šunjić (Zorya), Ervin Zukanović (Gent), Boris Pandža (Gornik Zabrze)

Veznjaci: Senad Lulić (Lazio), Sejad Salihović (Hoffenheim), Adnan Zahirović (Bochum), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibričić (Kayseri Erciyesspor), Miralem Pjanić (Roma), Miroslav Stevanović (Elche), Izet Hajrović (Grasshopper),, Zvjezdan Misimović (Guizhou Renhe), Zoran Kvržić (Rijeka)

Napadači: Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Džeko (Manchester City) i Edin Višća (Istanbul BB).
 

Pročitajte više