Svjetske prvake u kvalifikacijama za EP spasio sudac: Nijemcima oprostio dva crvena, Škotu ga izmislio!

Foto: Guliver Image/Getty Images

SVEIN ODDVAR MOEN, poznati je norveški sudac, koji od sinoć u Škotskoj nosi i pridjev "zloglasni".

Jer ovaj djelitelj "pravde" spriječio je još jednu senzaciju na početku kvalifikacija za Euro 2016.

Škotska je u Dortmundu gostovala kod Njemačke. Ne samo zbog toga što su domaćini i friški svjetski prvaci bili oslabljeni (bez Schweinsteigera, Özila, Khedire i Hummelsa) nego i zbog poznate borbenosti Škota, koju je u kvalifikacijama za SP dva puta upoznala Hrvatska, činilo se da će gosti pokvariti prvu službenu utakmicu pobjednika iz Brazila pred njihovim navijačima.

Thomas Muller u 18. minuti dovodi domaćina u vodstvo, pa u 66. minuti Ikechi Anya zabija golčinu za zasluženo izjednačenje, da bi Muller drugim golom u 70. minuti opet donio prednost Njemačkoj.

Ali tada "na scenu stupa" Moen, koji u 72. minuti njemačkog braniča Erika Durma kažnjava samo žutim kartonom iako je Stevena Naismitha srušio kada je sam išao prema golu.

Zatim je propustio isključiti dvostrukog strijelca Mullera iako je protivnika zgrabio za vrat.

Vrhunac Moenove sramotne predstave dogodio se na samom kraju, kada je prvo drugim žutim kartonom isključio Charlijea Mulgrewa uz "opravdanje" da je odugovlačio i krao vrijeme, iako je Škotska tražeći izjednačenje napadala sa svim igračima i bila joj je dragocjena svaka sekunda.

Da bi Škoti ostali i bez tih sekundi, Moen se pobrinuo svirajući kraj utakmice 30 sekundi prije isteka sudačke nadoknade, kada su Škoti trebali izvesti korner, a svi gostujući igrači došli u Neuerov kazneni prostor!

Ne čudi da su ga nakon završetka utakmice okružili bijesni škotski igrači, koje je morao smirivati izbornik Gordon Strachan.

Pročitajte više