Tan u finalu EP-a, Primorac: Njegov rezultat jedan je od najvećih uspjeha hrvatskog stolnog tenisa!

TAN RUIWU plasirao se u finale Europskog prvenstva u stolnom tenisu koje se održava u danskom Herningu.

U poluzavršnici je bio uvjerljiv protiv osmog nositelja, Nijemca Bastiana Stegera svladavši ga 4:1 u setovima (11:6, 8:11, 11:2, 15:13, 11:6). Za zlato će od 15.50 sati igrati protiv prvog nositelja, Nijemca Tima Bolla koji je finale izborio preko Rumunja Adriana Crisana (10:12, 11:7, 11:6, 11:5, 12:10).

Primorac: Svaka čast Tanu i treneru

Odličan rezultat svog reprezentativnog kolege u razgovoru komentirao je najpoznatiji hrvatski stolnotenisač Zoran Primorac.

"Iznimno sam zadovoljan i sretan. Ovo je jedan od najvećih rezultata od postojanja Hrvatske. Svaka čast Tanu i treneru. On je sredio tri Nijemca, a sad mu dolazi četvrti na megdan", rekao je Primorac.

Primorac se pokazao dobrim prognozerom kad je uoči četvrtfinalnog ogleda Tan Ruiwua i favoriziranog Nijemca Ovčarova najavio pobjedu našeg stolnotenisača. Ipak, u finalu koje Tan igra protiv prvog nositelja Tima Bolla ne očekuje novo čudo.

"Kad sam govorio da on ima šanse protiv Ovčarova, svi su govorili da pričam gluposti. Vjerovao sam da Tan može pobijediti, a na kraju je, uz malo sreće i naravno znanja, i pobijedio. Protiv Bolla, moram iskreno reći da nisam takav optimist. Mislim da Tanove šanse nisu velike, ali to je finale, uvijek je neizvjesno, samo je jedan meč.  Ne mogu reći da će se Boll uplašiti jer je već pet puta bio prvak Europe pa mu to finale neće biti neko veliko uzbuđenje. U svakom slučaju, ulazak tana u finale je veliki uspjeh", rekao je Primorac.

Primorac: Boll je jedan od najvećih stolnotenisača u Europi


Čak ako u finalu Tan Ruiwu ne uspije pobijediti Bolla, bit će ovo srebro zlatnog sjaja, smatra Primorac.

"Boll je jedan od najvećih stolnotenisača u Europi sad mogu reći i svih vremena. Ovo što je Tan Raiwu napravio do finala je velika stvar", smatra Primorac.

Posljednju europsku medalju za Hrvatsku u muškoj konkurenciji osvojio je baš Primorac i to u danskom Aarhusu 2005. godine.

"Isto u Danskoj 2005. pa smo komentirali da je Danska sretna za nas", rekao je Primorac koji ističe kako je, obzirom na Tanovu medalju i četvrtfinale Andreja Gaćine, ovo bio vrlo dobar turnir za Hrvatsku.

"Mogu reći da je stvarno bio odličan turnir. Gaćina je odigrao po meni najbolji stolni tenis, barem što sam ga ja gledao. Ja sam odigrao OK, jedino možda Kolarek nije odigrao na svojem nivou, ali cijeli turnir je bio odličan. Kada bi to Tan još okrunio zlatnom medaljom, onda bi sve bilo fenomenalno", zaključio je Primorac.

Pročitajte više