Težak pad ga nije spriječio, Morgenstern putuje u Soči

Foto: Guliver Image/Getty Images

THOMAS Morgenstern, jedan od najboljih skijaških skakača današnjice i trostruki olimpijski pobjednik, putuje na Zimske olimpijske igre u Soči. 27-godišnjak našao se na popisu 130 imena koji će predstavljati Austriju na Igrama sljedećeg mjeseca.

Podsjetimo, 10 siječnja Morgenstern je doživio je neugodnu nesreću na treningu u Bad Mitterndorfu, izgubio je ravnotežu u zraku i pao na glavu i leđa. Bio je to težak pad koji ga je smjestio u bolnicu s ozljedama glave i kontuzijom pluća, nalazi se na odjelu intenzivne njege, a prema vlastitim tvrdnjama nesreće se ne sjeća.
 
Ipak, odmah nakon što je postalo jasno da je imao sreće i da ozljede nisu toliko ozbiljne prirode, Austrijanac je izrazio želju za nastupom na Igrama. U međuvremenu je pušten iz bolnice i započeo je s laganim treninzima, a očito će biti spreman za svoje treće ZOI, koje će u Sočiju biti otvorene 7. veljače.

 

 Dosad se okitio s tri zlatne medalje, u Torinu 2006. bio je najbolji na velikoj skakaonici pojedinačno i momčadski s austrijskom reprezentacijom, dok je četiri godine kasnije u Vancouveru obranio naslov s austrijskom reprezentacijom u momčadskom natjecanju na velikoj skakaonici.

Pročitajte više