Tko će na koga u polufinalu Lige prvaka: Svi žele Juventus, a navijači Stare dame čekaju Real

Foto: Screenshot; Gazzetta, Mundo Deportivo, Hina

U PETAK je na rasporedu ždrijeb polufinala Lige prvaka, a čelnici i navijači klubova koji su prošli među četiri najbolje ekipe Europe već razmišljaju s kime bi voljeli igrati za finale. Marca donosi zanimljive rezultate ankete prema kojima bi se navijači Barcelone i Reala voljeli izbjeći u polufinalu, dok njemački Bild piše kako Bayern ima najveće šanse za finale ako ga kuglice spoje s Juventusom.

Španjolci ne žele polufinale Barca - Real

Više od 30 tisuća čitatelja madridskog lista poručilo je kako ne žele španjolsko polufinale. Prema njihovoj anketi, navijači Reala rado bi izbjegli i Bayern, dok bi većina njih bila presretna kada bi u polufinalu igrali s Juventusom.

Prema anketi Mundo Deportiva; "tko je idealan protivnik Barcelone u polufinalu", većina čitatelja izabrala je Juventus (54 posto), dok je pristojan postotak osvojio i Real (29 posto). Bayern je, pak, momčad koju bi navijači Barcelone rado izbjegli. Za tu opciju glasalo je tek 17 posto čitatelja.



Bayernu najveće šanse s Juventusom, a najmanje s Barcom

S druge strane, Bild piše kako bi Bayern u okršaju s Realom bio favorit. Nijemci su izračunali da bavarska momčad ima 60 posto šansi za prolaz u finale, 50 posto šansi ako bi izvukli Barcelonu, a čak 80 posto ako bi s druge strane terena stajao Juventus.


"Barcelona sjajno igra ove sezone. Bore se za naslov prvaka Španjolske, a uz Bayern su najveći favoriti za osvajanje Lige prvaka. Real nije na razini kao prošle sezone, a važno je spomenuti kako su na neko vrijeme ostali bez Garetha Balea i Luke Modrića. Juventus je najslabiji protivnik u polufinalu. Možda su izbacili Borussiju, ali momčad iz Dortmunda i Bayern dva su sasvim različita svijeta ove sezone", stoji u tekstu Bilda.

Talijani žele Real



Što se tiče Talijana, koji su očito najpoželjniji u polufinalu, Gazzetta u svojoj anketi također donosi vrlo zanimljive rezultate. Anketi je pristupilo oko 7 tisuća čitatelja, a većina njih se nada da će Juventus u polufinalu izvući - Real! A kad kažemo većina, onda mislimo na to da je za opciju Real kliknulo više od 70,3 posto ispitanika. Barcelona na drugom mjestu sa 16 posto glasova, dok je posljednji Bayern s 13,7 posto glasova.

"Juve je nakon 12 godina ušao u polufinale Lige prvaka. To je činjenica. A sada se mora suočiti s europskim divovima. Najbolje bi bilo izbjeći Bayern, koji je protiv Porta pokazao da je neuništiv. Barca ili Real? Statistika kaže da nitko još uvijek nije obranio naslov pobjednika Lige prvaka. Real je ostao bez nekoliko važnih igrača pa im je ostao samo Ronaldo. Ako bi Marchisio zaustavio Jamesa i ako bi Tevez izludio Pepea te ako bi se Pogba vratio... tko zna. Barcelona? Oni su kompletniji, imaju Messija, Neymara i Suareza. Tko to može znati. Opet, sve je moguće", piše Gazzetta.

Ždrijeb je na rasporedu u petak od 12 sati.

Pročitajte više