Tomić tragičar u paklu Atene, Barcelona na korak od eliminacije! Real prvi sudionik Final Foura!

Screenshot (Euroleague)

PANATHINAIKOSU još jedna pobjeda nedostaje da izbori Final Four. Na domaćem parketu PAO je svladao Barcelonu 65:63 i poveo s 2:1 u seriji.

Barcelona je u posljednje dvije minute ušla s četiri poena prednosti, ali je domaća momčad predvođena Dimitrisom Diamantidisom povela 64:63. Ante Tomić imao je dva bacanja za Barcelonu, ali je promašio oba. Na drugoj strani James Gist je pogodio jedno, a Juan Carlos Navarro promašio šut za pobjedu Katalonaca.

Navarro je bio najefikasniji na utakmici sa 17 poena, a Tomić je dodao 12 uz stopostotnu realizaciju iz igre. Hrvatski košarkaš imao je i devet skokova. Za Grke je Michael Bramos ubacio 14, a Diamantidis 12 poena.

Drugi španjolski predstavnik, Real, prvi je izborio Final Four. "Kraljevi" su slavili u Tel Avivu protiv Maccabija sa 69:57 i tako s 3:0 izbacili Izraelce.

Real je predvodio Jaycee Carroll sa 16 poena. Dontaye Draper, hrvatski reprezentativac u redovima Reala, dobio je samo 42 sekunde u kojima nije napravio ništa. Shawn James s 18 poena bio je najefikasniji u Maccabiju za koji nije zaigrao Darko Planinić.

Pročitajte više